Voorbeschouwing Achilles Veen – ODIN ‘59

Teamfoto-AV-1

Na de overwinning in het openingsduel met Zwaluwen werd er afgelopen zaterdag op bezoek bij Nieuwenhoorn voor het eerst verloren door Achilles Veen 1. De ‘groen-witten’ kwamen in de eerste minuut al op voorsprong, maar na 20 minuten stond het alweer 2-1 voor de gastheren. Nadat Achilles Veen er in de 24e minuut weer 2-2 van had gemaakt leek de wedstrijd op een gelijkspel af te stevenen, maar in de 82e minuut wist Nieuwenhoorn toch de winnende 3-2 tegen de touwen te werken. De doelpuntenmakers voor Achilles Veen waren Jens Verschuren en Thomas de Man.

Zaterdag 10 september wacht weer een thuiswedstrijd. Tegenstander is ODIN 59 uit Heemskerk. De laatste keren dat Achilles Veen deze tegenstander trof was in 2017 in een tweeluik in de nacompetitie. Achilles Veen streed om promotie naar de derde divisie en ODIN speelde voor handhaving in diezelfde competitie. De thuiswedstrijd in Veen werd met 0-1 verloren. Een paar dagen later moest er uit in Heemskerk gespeeld worden. De ploeg van toenmalig trainer Clemens Bastiaansen kwam via een doelpunt van onze huidige jeugdcoördinator Daan van Dinter nog op voorsprong, maar ook die wedstrijd werd uiteindelijk verloren.

ODIN is sowieso altijd een lastige tegenstander voor Achilles Veen geweest. Van de 7 wedstrijden in het verleden werd er door Achilles Veen slechts 1 gewonnen. ODIN 59 is een stabiele club in de top of subtop van het amateurvoetbal. En wist tot voor kort eigenlijk niet wat degraderen is. In de jaren tachtig werd er gepromoveerd naar de derde klasse en sindsdien is de club langzaam geklommen naar de derde divisie zonder ooit eens stapje terug te moeten doen, tot er afgelopen seizoen werd gedegradeerd naar de nieuw gevormde vierde divisie. Op dit moment is ODIN samen met Nieuwenhoorn koploper van de vierde divisie door 6 punten te halen in twee wedstrijden. De Heemskerkers wisten thuis met 3-2 te winnen van Jodan Boys en in de eerste speelronde werd er met 2-4 gewonnen bij Smitshoek.

De wedstrijd begint zaterdag op De Hanen Weide uiteraard om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Niels Boel. Hij wordt daarbij geassisteerd door Danny van Veenendaal en Stan van Doren. De Pupil van de Week is deze keer Neftalem Gebrebrham. Neftalem is 9 jaar en speelt in de JO10-1. Neftalem voorspelt een 2-1 overwinning voor Achilles Veen!