Allegaartje Achilles Veen 3 rolt Sparta’30 3 op

We mochten weer de wei in, voor het eerst sinds lange tijd. Een mengelmoesje van spelers van Veen 3, Veen 4 en Veen 5 alsmede wat verloren zonen waren ervaren en goed genoeg om een 1 – 3 overwinning uit Ael over de streep te trekken.

Het was een heerlijke dag. Best warm, dat wel maar de spelers liepen als jonge lammetjes op het veld tijdens de warming up. Een veld mocht het eigenlijk niet genoemd worden, eerder een Afrikaanse savanne.

Het was een wonder dat er gespeeld kon worden want donderdagavond waren er pas 10 spelers op het papier gezet, en dan te weten dat er uit drie elftallen geput kon worden. Twee festivals op zaterdag en allerlei andere verplichtingen die dag zorgen ervoor dat de spoeling dun was.

Aaziz ‘slang’ Laatiyaoui was weer opgetrommeld en met hem ook Maurits ‘mag het een kilotje meer zijn’ Burghout. Toen we al aan het omkleden waren bleken ook Nano ‘Onano’ van Ballegooijen en Govert Verdoorn nog bereid om aan te sluiten hetgeen het aantal wissels ineens op vier bracht.

Tijdens de wedstrijd voegde ook Jimmy ‘Jimbo’ Jonkers zich nog bij het groepje vedetten.

Een lijst opnoemen van spelers die niet konden is ondoenlijk, dan wordt dit verslag zo uitgebreid als het Chinees telefoonboek.

De spelers waren ongepolijste diamanten, nog nooit samengespeeld maar toch stonden de gladiatoren er, op het moment dat ze moesten ‘shinen’.

Het begin was wat onwennig. De spelers moesten zoeken naar patronen die er niet waren. De eerste mogelijkheden tot kansen waren dan ook te noteren voor Sparta’30.

Veen 3 speelde op ervaring van oude rotten zoals Johan ‘soes’ Vos en Karel ‘spitske’ van Driel aangevuld met wat jongere zeer onbezonnen spelers zoals Gerhard ‘Brakel’ den Hartog.

Al met al was de mix goed en de sfeer fantastisch. De bank was gevuld met Vossen kracht in de vorm van Ronald Vos en Bastiaan Vos alsmede Manuel ‘vrimde’ Timmermans. Zoals gezegd voegde Aaziz zich later ook nog bij het team en daarna ook nog Jimmy.

Binnen een half uur was het de Veense machine die er 0 – 1 van maakte. Na een aanval over veel schijven was daar Karel die de goal wist te maken. Vermeldenswaardig is wel dat Maurits toen al laaaaang gewisseld was, hij dacht het zelf 5 minuten vol te houden, het is toch 10 minuten geworden, waarvoor hulde!

Het verdere verloop van de wedstrijd was rommelig, weinig kansen, veel balverlies aan beide kanten. Vlak voor rust leek Veen allegaartje de 0 – 2 te maken ware het niet dat de kans vakkundig werd verprutst door de voorhoede.

Na de rust wat wissels aan Veense kant. De slijtage slag begon zijn tol te eisen en er werd dan ook steeds meer gebruik gemaakt van de wisselmogelijkheden. In de tussentijd wist Harm ‘blieb blieb’ van Ballegooijen eigenhandig de 0 – 2 op het scorebord te zetten door vanaf de middenlijn aan een sprint te beginnen en zijn eigen pas naar voren weer op te pikken en vervolgens de keepert van de Aelsen te verschalken.

Hierna was het Sparta’30 dat een goal wist te maken. Door de vele wissels aan Veense zijde was het middenveld volledig verdwenen. Dit resulteerde rond de 80ste minuut in een vrije schietkans vanaf de 16 meter op de goal van Bally welke resulteerde in de 1 – 2 en nieuwe hoop bij de geel-zwarten.

Om aan alle onzekerheid een einde te maken nam Johan Soes het heft in handen. Van binnen de 16 schoot hij tegen het einde van de wedstrijd het lederen speelobject onhoudbaar in de linkerbovenhoek 1 – 3. Hierna floot de prima scheids voor het einde van de wedstrijd.

Basisopstelling Veen 3: Nano van Ballegooijen, Petro …., Arjan Klop, Huibert van Helden, Gerhard den Hartog, Johan Vos, Harm van Ballegooijen, Govert Verdoorn, Badr Laatiyaoui, Karel van Driel, Maurits Burghout.