Achilles Veen verliest thuis van ODIN ‘59

Teamfoto-AV-1

Zaterdag 10 september speelde Achilles Veen 1 thuis tegen koploper ODIN ’59 uit Heemskerk. Na een goede eerste helft en zelfs een vroege voorsprong, had Achilles Veen in de tweede helft niet veel meer te vertellen. De gasten trokken met 1-4 aan het langste eind en daar was weinig op af te dingen.

Achilles Veen ging goed van start en was tot er een klein half uur was gespeeld duidelijk de bovenliggende partij. Al in de tiende minuut leverde dit een voorsprong op voor de groenwitten. Bas van Stokkom kopte de voorzet van Thomas de Man binnen na een kort genomen hoekschop. Dat was overigens niet eens de eerste goede kans. Jari Koenraat had even daarvoor al de score kunnen openen toen hij met zijn hoofd een voorzet van Thomas de Man binnen kon werken. Zijn kopbal ging echter net naast.

In de 19e minuut claimt Achilles Veen (ogenschijnlijk niet eens onterecht) een strafschop wanneer Jari Koenraat de bal langs de doelman tikt en vervolgens door diezelfde doelman gevloerd wordt. De scheidsrechter geeft echter aan dat de bal gespeeld zou zijn en wuift het weg.

Nog 3 minuten later volgen er nog 2 kansen, maar Jari Koenraat stuit op de keeper en Niek Wilborts schiet veel te wild de rebound ruim over.

En dan valt de bal in de 27e minuut aan de andere kant wel binnen. Vanuit een hoekschop komt ODIN op gelijke hoogte.

Vlak voor de rust is er voor beide doelen nog gevaar. Jari Koenraat besluit echter voor eigen succes te gaan en levert in en aan de andere kant moet Rick van der Leest zich strekken naar de korte hoek om met een 1-1 tussenstand de rust te halen.

In de tweede helft is het wedstrijdbeeld totaal anders. Achilles Veen komt er totaal niet meer aan te pas en ODIN geeft de groenwitten een lesje in effectiviteit. Na een uur spelen nemen de gasten een 1-2 voorsprong en in de 80e minuut wordt het 1-3. Achilles Veen probeert dan nog wat wanhopig de aanval te zoeken, maar ook dat wordt afgestraft als het in de 89e minuut zelfs nog (een beetje geflatteerd) 1-4 wordt.

Opstelling Achilles Veen
Rick van der Leest, Ozan Cimen (14’ Daan Wensink), Rico Geeroms, Bas van Stokkom (69’ Melle Mandemakers), Tim van Broekhoven, Nikki Baggerman, Mats van Huijgevoort, Jens Verschuren (57’ Justin Beemsterboer), Thomas de Man, Niek Wilborts, Jari Koenraat

De concurrentie
ODIN 59 is nog de enige club met de volle winst in de 4e Divisie A. Ze worden op 2 gevolgd door ARC dat uit bij Spijkenisse met 0-1 won en door promovendus Kloetinge dat uit bij ’s-Gravenzande knap met 2-3 wist te winnen. Ook promovendus WNC is nog ongeslagen. Zij speelden op bezoek bij Zwaluwen met 1-1 gelijk.
Overige uitslagen: Jodan Boys – De Dijk 4-3, Smitshoek – sv poortugaal 3-2, Goes – Nieuwenhoorn 4-0 en SC Feyenoord – Capelle 2-3

Volgende week
Zaterdag 17 september wacht Achilles Veen een uitwedstrijd in Amsterdam. ASV De Dijk is de gastheer van die middag. De wedstrijd begint om 15:00 uur.