Voorbeschouwing Achilles Veen – Nootdorp

Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Zaterdag 1 september begint voor Achilles Veen 1 officieel het nieuwe seizoen met de eerste competitiewedstrijd thuis tegen sv Nootdorp.

Afgelopen seizoen miste Achilles Veen voor het eerst in jaren de nacompetitie voor promotie naar de derde divisie, maar met een 7-tal nieuwe spelers in de selectie, een nieuwe hoofdtrainer en een nieuwe assistent-trainer lijkt Achilles Veen helemaal klaar voor het nieuwe seizoen waarin we hopelijk weer serieus kunnen meedoen om de prijzen!

De voorbereiding voorspelt in ieder geval veel goeds! Met goed voetbal zijn aansprekende tegenstanders verslagen en geen enkele oefenwedstrijd ging verloren. Het beste resultaat was misschien nog wel het 2-2 gelijkspel tegen streekgenoot en tweede divisionist Kozakken Boys.

Tegenstander van aanstaande zaterdag, sv Nootdorp, wist zich afgelopen seizoen knap te handhaven en hoefde daarvoor niet eens in de nacompetitie aan te treden. Door middel van een 12e plaats kon Nootdorp in alle rust gaan toewerken naar een tweede seizoen Hoofdklasse in de clubgeschiedenis.

Afgelopen seizoen wist Nootdorp de thuiswedstrijd tegen Achilles Veen te winnen. In misschien wel de slechtste wedstrijd van het seizoen van Veense zijde werd het in Nootdorp verdiend 1-0. De thuiswedstrijd in Veen werd wel winnend afgesloten. Ondanks dat Achilles Veen lange tijd met een man minder speelde werd de wedstrijd toch met 3-1 gewonnen. Mede door 2 benutte strafschoppen van Ayden Kuijpers.

Zaterdag beginnen we echter allemaal weer blanco aan de nieuwe competitie. We heten onze gasten uit Nootdorp van harte welkom in Veen. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor het arbitrale trio. De wedstrijd staat onder leiding van mevrouw S. Shukrula uit Alkmaar en begint om 14:30 uur op sportpark De Hanen Weide.