Verslag VR1: Ja hoor, we zijn er weer!

Je weet niet wat je hebt, totdat het weg is. Dus voor iedereen die een onmiskenbare, maar moeilijk traceerbare leegte in zijn of haar leven voelde gedurende de zomerstop. Hier zijn we weer, en hoe!

Woensdagavond onder buitengewoon erbarmelijke omstandigheden stonden de vrouwen van Achilles te (water)trappelen om te beginnen aan de eerste wedstrijd van het seizoen. Om 20:00 stond een oefenwedstrijd tegen WNC VR1 op het programma. Een tegenstander van vorig seizoen waar we een keer van hebben gewonnen, maar ook een keer van hebben verloren. Een perfecte sparringpartner dus om te zien waar we nu staan.

Het bleek een waanidee dat iedereen na de zomerstop weer fit was, want ook dit seizoen beginnen we met 4 geblesseerden. Tel daar een vakantieganger en een kok bij op en dan kom je op 11 uit. Gelukkig waren daar Emma en Sanne van de MO19 om ons uit de brand te helpen.

De opstelling dan: Emma op goal, linksback Raïsa (helemaal uit België komen fietsen) centraal Ingrid en Nicole en rechtsback Esmee. Links op het middenveld Charlotte, verdedigend Nena, aanvallend Tabitha en rechts Linde. Voorin startten Mandy en Shanna. Mirte H en Sanne begonnen op de bank.

De eerste 20 minuten waren voor Achilles, wat de tegenstander geen kans gaf om te voetballen en zelf makkelijk de vrije vrouw vond. Dit ging wel gepaard met een aantal foutieve passes en belabberde aannames, want ja een bal aanraken in de zomerstop mag dan geen ernstig vergrijp zijn, toch wordt er geen enkel risico genomen.

Na goed doorzetten op het middenveld van Charlotte kon ze de bal perfect bij Shanna in de loop leggen. Die promoveerde de eerste kans van het seizoen tot een magistrale treffer met een vlammende linker in de bovenhoek. 1-0!

Niet heel lang daarna werd Nena vrij gespeeld op het middenveld en met haar kenmerkende grote passen op de Waardenburgse verdediging af stormen. Precies om het juiste moment werd de steekbal gegeven waardoor de linksback millimeters te kort kwam om de bal te onderscheppen en Shanna vrij kon uithalen. Deze keer niet zuiver in een hoekje, maar rammen door het midden bleek ook te werken. 2-0!

Ook hier hield de kwelling voor WNC niet op, want door slechte communicatie achterin kon Shanna half tussen een terugspeelbal komen en na heel wat gepingel in de 16, de bal breed leggen op Mandy die zich in haar eerste wedstrijd voor Achilles meteen liet gelden met een onverbiddelijke pegel in de kruising. 3-0!

Hierna liet Achilles de teugels een beetje vieren, waardoor WNC wat meer in de wedstrijd kon komen en vlak voor rust ook nog via een vrije trap de 3-1 kon maken.

Na rust was de wedstrijd een stuk gelijkwaardiger, maar bleek Achilles net iets effectiever. Uiteindelijk zorgde een corner voor een uitbreiding van de voorsprong. Shanna legde de bal ongeveer op de 16 neer en prompt viel de bal voor de voeten van Tabitha, die de bal kundig vrij maakte en beheerst door de wirwar van benen het net trof. 4-1!

De wedstrijd ging heen en weer in de tweede helft en weer verkleinde WNC de marge naar 2 door een tegentreffer 4-2.

De laatste goal van de wedstrijd viel wederom door een corner, de Waardenburgse verdediging stond nog niet goed op te letten en daardoor kon Sanne de corner kort nemen op Shanna. Die had alle tijd en ruimte om een voorzet te geven en met zoveel tijd en ruimte richt je natuurlijk op de kleinste speelster van het veld. Die keuze werd beloond want Linde toornde boven alles en iedereen uit en verschalkte de keepster met een kopbal. 5-2!

Zeiknat, volledig gebroken, maar wel voldaan.