Oefenzege AV 1 en winst Aalburg Cup

Zaterdag 25 augustus stond om te beginnen in het teken van de Kick-Off voor de jeugd van onze vereniging. Tijdens deze Kick-Off dag werd er onder andere een cheque uitgereikt aan Pardoes van Villa Pardoes en alle jeugdteams kregen een trainingsclinic van de selectie van Achilles Veen 1.

Meteen na een geheel verzorgde lunch in de kantine mocht Achilles Veen 1 om 13:00 uur al aan de bak voor een oefenwedstrijd tegen eersteklasser vv DHSC uit Utrecht. Al in het eerste kwartier van de wedstrijd kwam Achilles Veen op een 2-0 voorsprong. In de vierde minuut kon Sen Aerts de rebound binnen schieten na een schot van Soufiane Allach en in de 15e minuut lukte het Brian Peters de keeper van de gasten te verschalken. Na een klein half uur werd de wedstrijd voor ongeveer 25 minuten gestaakt in verband met een overtrekkende onweersbui. In het verder verloop van de wedstrijd zijn geen doelpunten meer gevallen en zo is Achilles Veen 1 de volledige voorbereiding zonder verlies gebleven. Slechts één wedstrijd werd niet winnend afgesloten. Dit was de uitwedstrijd tegen tweede divisionist Kozakken Boys. Deze wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Om 15:00 uur mocht Achilles Veen 2 met wat aanvulling vanuit de selectie van Achilles Veen 1 aantreden voor de derde en laatste wedstrijd om de Aalburg Cup. De wedstrijd werd gespeeld bij NOAD’32 tegen vv GDC. Achilles Veen wist deze wedstrijd na een 2-0 achterstand toch nog met 2-2 gelijk te spelen. Dit bleek na afloop voldoende voor het binnen halen van de laatste Aalburg Cup.

Zaterdag 1 september begint voor Achilles Veen 1 de competitie met een thuiswedstrijd tegen sv Nootdorp. Aanvang 14:30 uur.
Achilles Veen 2 begint dan aan het bekeravontuur en trapt tevens om 14:30 uur af voor een thuiswedstrijd tegen OSC’45 2 uit Den Bosch.