Voorbeschouwing Achilles Veen – Jodan Boys

Teamfoto-AV-1

Zaterdag 26 november mag Achilles Veen 1 het in een thuiswedstrijd gaan opnemen tegen het oude vertrouwde Jodan Boys. Beide ploegen kwamen elkaar de afgelopen jaren veelvuldig tegen en tot afgelopen april lukte het Jodan Boys geen enkele keer om een competitiewedstrijd tegen Achilles Veen winnend af te sluiten. Daarvoor was Achilles Veen maar liefst 14 competitiewedstrijden ongeslagen tegen de Gouwenaren. Op 23 april van dit jaar kwam er echter een einde aan deze reeks doordat Jodan Boys toen wel de groenwitten wist te verslaan met 2-0. Toch kunnen we naar aanleiding van deze statistieken wel concluderen dat Achilles Veen zich een echte “angstgegner” mag noemen van de gasten uit Gouda.

In de afgelopen seizoenen eindigde Achilles Veen steevast in de subtop van de competitie en Jodan Boys was daar nooit ver vandaan als stabiele middenmoter. Dit seizoen loopt het voor beide ploegen heel anders. De punten moeten bij elkaar geschraapt worden. Achilles Veen leed afgelopen zaterdag nog een ongelukkig verlies bij Smitshoek en Jodan Boys ging in Waardenburg bij WNC met 3-1 de “bietenbrug” op. De moeizame seizoenstart heeft Achilles Veen met 12 punten uit 12 wedstrijden op een twaalfde plaats gebracht. Jodan Boys heeft nog 3 punten minder en staat daarmee op de voorlaatste plaats (15).

Het moge duidelijk zijn dat beide ploegen aanstaande zaterdag rond de klok van half 5 graag drie punten rijker zijn, maar er kan er uiteraard maar één met de volle buit vandoor gaan. De spelers hebben uw steun hard nodig, dus kom naar de Hanen Weide en roep, schreeuw, brul en/of juich ze naar een overwinning! Wellicht kan er dan weer een klein sprongetje gemaakt worden op de ranglijst.

De wedstrijd begint uiteraard om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Martijn Kieft. Hij wordt daarbij geassisteerd door Joop van Ditmarsch en Kevin Rombouts. Er zal natuurlijk ook weer een Pupil van de Week aanwezig zijn. De beurt is deze keer aan Carlijn Vos. Carlijn speelt in de JO10-2 als verdediger en voorspelt een 2-1 overwinning voor Achilles Veen!

Na de wedstrijd wordt er in de kantine een heuse “Abba-Party” georganiseerd met een optreden van “Back to Waterloo”. Uiteraard is ook Feestdj Bally van de partij. Toegang alleen voor 18+ en de entree is gratis!