Achilles Veen verliest thuis van Jodan Boys

Teamfoto-AV-1

Zaterdag 26 november speelde Achilles Veen 1 de thuiswedstrijd tegen Jodan Boys. De Gouwenaren stonden 3 punten onder Achilles Veen. Er moest dus gewonnen worden! Achilles Veen slaagde er echter niet in om Jodan Boys echt onder druk te zetten en verloor met 0-1.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan onze onlangs overleden oud-voorzitter Wim Timmermans.

In de eerste helft heeft Achilles Veen qua balbezit wel een overwicht en in de vijfde minuut leidt dit al tot een poging van Nikki Baggerman. De doelman kan echter met zijn voeten de inzet keren. In dezelfde minuut is er ook gevaar aan de andere kant, maar daar kan Rick van der Leest redding brengen. Na een klein kwartier spelen komt Achilles Veen behoorlijk onder druk te staan en mag Achilles Veen van geluk spreken dat de openingstreffer nog niet wordt aangetekend door de gasten, maar ook voor het Goudse doel wordt nog gevaar gesticht. Thomas de Man komt net tekort bij een voorzet van Jari Koenraat. Jens Verschuren schiet vanuit de draai een metertje naast en Nikki Baggerman ziet een goede vrije trap door de doelman uit de kruising getikt worden.

Als het bijna rust is slaan de gasten toe. Een mooie draaibal in de verre kruising zet Jodan Boys vlak voor de rust op een 0-1 voorsprong.

In de tweede helft is het spelbeeld weinig anders dan in de eerste helft. Achilles Veen heeft veel balbezit, maar creëert te weinig. Rico Geeroms schiet van net buiten de ‘zestien’ ruim over na terugleggen van de ingevallen Justin Beemsterboer. Nikki Baggerman is dichtbij de gelijkmaker, maar ziet de keeper zijn inzet keren. Ook wordt er tot twee keer toe door Achilles Veen een strafschop geclaimd, maar dit wordt steeds (terecht) weggewuifd door de scheidsrechter. Ousmane Traore probeert nog doel te treffen met een omhaal, maar ook deze poging loopt op niets uit.

Zo verliest Achilles Veen de thuiswedstrijd tegen Jodan Boys met 0-1 en zakt naar de dertiende plaats.

Opstelling Achilles Veen
Rick van der Leest, Daan Wensink, Rico Geeroms, Jeroen Sterrenburg (72’ Melle Mandemakers), Tim van Broekhoven (46’ Mats van Huijgevoort), Glenn Kools, Niek Wilborts (46’ Justin Beemsterboer), Nikki Baggerman, Jari Koenraat (64’ Ousmane Traore), Jens Verschuren, Thomas de Man

De concurrentie
Koploper Kloetinge ging met 1-0 onderuit bij sv Poortugaal en ziet Smitshoek tot op 1 punt naderen na een 0-1 overwinning op bezoek bij Goes.
Overige uitslagen: ARC – WNC 2-1, Zwaluwen – Spijkenisse 2-0, ODIN 59 – SC Feyenoord 1-1, Nieuwenhoorn – FC ’s-Gravenzande 3-1 en De Dijk – Capelle 0-3.

Volgende week
Zaterdag 3 december speelt Achilles Veen opnieuw een thuiswedstrijd. Om 14:30 uur wordt er afgetrapt tegen WNC uit Waardenburg.