Achilles Veen verliest ongelukkig bij Smitshoek

Teamfoto-AV-1

Zaterdag 19 november speelde Achilles Veen de uitwedstrijd bij de nummer 3 in de stand Smitshoek. De groenwitten trokken ongelukkig aan het kortste eind en zagen na 90 minuten een 2-1 eindstand op het scorebord staan.

Coach van der Steen had op het middenveld weer een plekje vrijgemaakt voor Glenn Kools. Jens Verschuren schoof door naar de voorhoede en Justin Beemsterboer moest daardoor plaatsnemen op de bank. Thomas de Man was niet fit. Hij werd vervangen door Lucas Ligtvoet.

In de eerste 20 minuten van de wedstrijd had Achilles Veen niet zo veel te vertellen. Smitshoek had veelvuldig balbezit, maar deed daar niet bijzonder veel mee. De eerste doelpoging ging recht in de handen van Rick van der Leest en de tweede ging via een Veens been net naast.

Na 20 minuten nam Achilles Veen het initiatief over. Eerst wordt Koenraat in stelling gebracht door Verschuren, maar de doelman van de gastheren is alert. Even later een schot van Glenn Kools waarvoor de doelman zich ook moet strekken. 2 minuten later slingert Daan Wensink de bal knap voor de goal, maar krijgt Jens Verschuren zijn voet niet goed tegen de bal. Weer een minuut later is het Jens Verschuren die goed voorgeeft, maar gaat het schot van Glenn Kools ruim naast.

Na 26 minuten spelen is het toch raak voor Achilles Veen. Daan Wensink kopt een hoekschop van Lucas Ligtvoet richting de goal en deze wordt door een tegenstander dusdanig van richting veranderd dat hij hem achter zijn eigen doelman tegen het net werkt. 0-1!

In de 41e minuut komt Jens Verschuren vanaf links gevaarlijk door langs de achterlijn. Zijn schot gaat via de keeper en paal achter. Vlak voor de rust nog een gevaarlijke vrije trap van Nikki Baggerman laag richting de verre hoek. De Barendrechtse doelman redt knap en Rico Geeroms is net iets te laat voor de rebound.

Aan het begin van de tweede helft heeft Achilles Veen het achterin niet goed op orde in 3 minuten tijd kijkt Achilles Veen ineens tegen een 2-1 achterstand aan. In de 54e minuut produceren de gastheren de 1-1 en in de 56e minuut valt de 2-1 binnen.

Met nog zo’n 20 minuten te spelen neemt Achilles Veen het initiatief weer over en gaat wat opportunistischer spelen. In de 70e minuut begint dat met een gevaarlijke scherpe voorzet van de ingevallen Justin Beemsterboer. De keeper heeft moeite met de bal, maar er is niemand in de buurt om te profiteren wanneer de doelman de bal loslaat. In de 74e minuut komt Jari Koenraat er over rechts op snelheid doorheen, maar Jens Verschuren schiet de teruggelegde bal ruim over.

Ook Ousmane Traore komt er nog in en verdediger Bas van Stokkom wordt ook nog ingebracht als stormram, maar het enige serieuze wapenfeit wat nog volgt is in de 88e minuut een draaibal van Ousmane Traore richting de kruising, maar hij ziet deze helaas tegen de paal belanden. De prima leidende scheidsrechter Niels Boel fluit af na 4 minuten extra tijd en Achilles Veen staat opnieuw met lege handen na een wedstrijd waar een punt toch minstens verdiend was geweest.

Rick van der Leest, Daan Wensink, Rico Geeroms, Jeroen Sterrenburg (46’ Mats van Huijgevoort), Tim van Broekhoven (87’ Bas van Stokkom), Melle Mandemakers, Glenn Kools (78’ Ousmane Traore), Nikki Baggerman, Jari Koenraat, Jens Verschuren, Lucas Ligtvoet (66’ Justin Beemsterboer)

Achilles Veen zakte weer een plekje op de ranglijst (naar de 12e plaats) door de 5-1 overwinning van Spijkenisse op Goes. ODIN ’59 verloor met 2-0 op bezoek bij Capelle. Daardoor stijgt Smitshoek naar de tweede plaats op de ranglijst.
Overige uitslagen: FC ’s-Gravenzande – Zwaluwen 1-1, ARC – sv Poortugaal 4-1, WNC – Jodan Boys 3-1, SC Feyenoord – Nieuwenhoorn 2-2 en Koploper Kloetinge maakte geen fout thuis tegen hekkensluiter De Dijk (2-0).

Zaterdag 26 november speelt Achilles Veen de thuiswedstrijd tegen Jodan Boys. De Gouwenaren staan op de voorlaatste plaats en hebben 3 punten minder dan Achilles Veen. Een belangrijke wedstrijd dus! Er wordt op De Hanen Weide uiteraard om 14:30 uur afgetrapt.