Voorbeschouwing Achilles Veen – Jodan Boys

Teamfoto zonder tekst

Zaterdag 19 februari staat voor Achilles Veen opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. Subtopper Jodan Boys komt op bezoek naar de Hanen Weide. Jodan Boys staat op een vijfde plaats met een achterstand van 11 punten op koploper Capelle. De Gouwenaren hebben wel een wedstrijd minder gespeeld.

Afgelopen zaterdag speelde Achilles Veen thuis tegen koploper Capelle. De ‘groen-witten’ wisten in eerste instantie goed tegenstand te bieden en waren in de eerste helft zelfs de bovenliggende partij. In de tweede helft kreeg de ploeg van Karelse een lesje in effectiviteit en kwam de eindstand zelfs op 1-4 uit.

Jodan Boys speelde afgelopen zaterdag ook een thuiswedstrijd. Deze werd echter niet uitgespeeld. De ploeg uit Gouda stond tegen DHSC met 3-1 voor toen de wedstrijd definitief werd gestaakt. Het Utrechtse DHSC stond toen al met 9 man op het veld door twee rode kaarten. Toen daarna langs de lijn de vlam in de pan sloeg werd de wedstrijd definitief gestaakt. Dit was voor Jodan Boys de eerste wedstrijd sinds de hervatting van de competitie. Achilles Veen speelde een week eerder al uit tegen SC Feyenoord. Die wedstrijd werd 2-2.

Jodan Boys is inmiddels voor Achilles Veen echt een oude bekende geworden. Sinds 2013 zijn beide ploegen al onafgebroken competitiegenoten geweest. Achilles Veen heeft over de resultaten in al die jaren niets te klagen. De Veense equipe verloor in die tijd namelijk niet een keer van Jodan Boys. Van de 13 duels werden er 9 in het voordeel van Achilles Veen beslist. Er werd vier maal gelijkgespeeld. De laatste twee ontmoetingen eindigden in 2-2 en 1-1. Achilles Veen zal er zaterdag alles aan gaan doen de punten in Veen te houden. De ploeg is namelijk gezakt naar de dertiende plaats en dat is 1 plekje te laag om volgend seizoen ook zeker te zijn van het spelen van Hoofdklasse. De punten zijn dus broodnodig voor de Veense ploeg!

De wedstrijd van zaterdag begint uiteraard om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Gerbert Stegeman. Hij wordt geassisteerd door Danny van Veenendaal en Sezgin Degirmenci. Pupil van de week is Nikki Timmermans. Nikki is 9 jaar, speelt in de JO10 en voorspelt een 3-1 overwinning voor Achilles Veen.