Achilles Veen pakt eindelijk weer drie punten

Teamfoto zonder tekst

Zaterdag 19 februari stond voor Achilles Veen de thuiswedstrijd tegen Jodan Boys op het programma. De statistieken waren in het voordeel van Achilles Veen. Jodan Boys won namelijk nog nooit een competitiewedstrijd van de ‘groen-witten’. Achilles Veen speelde bij lange na niet zijn beste wedstrijd, maar kreeg dit keer wel loon naar werken en wist met 2-0 te winnen.

Vooraf werd al veel gesproken over de slechte statistieken van Jodan Boys tegen onze hoofdmacht. Maar gezien de stand op de ranglijst zal bij Jodan Boys echt wel de hoop hebben geleefd dat er nu wel een keer punten gepakt zouden worden in Veen. Het eerste half uur van de wedstrijd had dat er voor de Gouwenaren ook zomaar ingezeten. Hoewel de eerste kans van de wedstrijd in de 4e minuut voor Achilles Veen was met een kopbal van Rémon Koenen over het vijandelijke doel , was het daarna toch vooral Jodan Boys dat de dienst uitmaakte. In een half uur spelen werden drie harde schoten op Jordy Zielschot afgevuurd, maar de uitblinkende Veense goalie hield, soms met moeite, zijn doel schoon.

Pas in de 38e minuut is er weer gevaar van Achilles Veen. Eerst is het Niek Wilborts met een grote kans, maar recht op de keeper schiet waar hij hem misschien beter af had kunnen leggen. De daarop volgende hoekschop van Rémon Koenen wordt in eerste instantie afgewend, maar Koenen mag opnieuw een voorzet geven. Deze wordt toch wel tegen de verhouding in door captain Thijs van den Berg binnen gekopt.

Vlak voor de rust nog een dot van kans voor Rémon Koenen die de bal krijgt van Sen Aerts, maar hem vervolgens niet langs de doelman krijgt. Zo komt de ruststand op 1-0.

Aanvankelijk is in de tweede helft hetzelfde spelbeeld te zien als in het begin van de eerste helft. Jodan Boys heeft veel balbezit, maar creëert daarmee niet heel veel kansen. Bij de kansen die wel ontstaan is Jordy Zielschot steevast een sta in de weg.

Hoe verder de tweede helft vordert, hoe meer risico Jodan Boys gaat nemen. Dit resulteert eigenlijk alleen maar in meer kansen voor Achilles Veen dat juist meer ruimte krijgt. In de 78e minuut veert heel de tribune op en wordt de goaltune al gestart wanneer Rémon Koenen zich heeft vrijgespeeld en met zijn linker lijkt af te ronden. Hij schiet de bal echter in het zijnet. Zo blijft Jodan Boys met man en macht proberen op gelijke hoogte te komen, maar ze weten het Achilles Veen niet echt moeilijk meer te maken. Wel is Achilles Veen nog steeds gevaarlijk in de uitbraken en in de vijfde minuut van de blessuretijd is het Jay-Jay Meierdres die aan alle onzekerheid een einde maakt. Met een mooi stiftje zet hij de 2-0 op het scorebord en meteen daarna wordt er afgefloten voor het einde van de wedstrijd.

Achilles Veen pakt hiermee voor het eerst sinds 6 november (2-0 winst tegen Poortugaal) drie punten en stijgt een plaatsje op de ranglijst naar de 12e plaats.

Jordy Zielschot, Rico Geeroms, Thijs van den Berg, Maarten Boddaert, Mats van Huijgevoort (60’ Wouter Verstraaten), Nikki Baggerman, Niek Wilborts, Glenn Kools, Jay-Jay Meierdres, Sen Aerts (65’ Thomas Schilders), Rémon Koenen

DHSC pakte uit bij nummer 2 Rijnvogels knap een punt door met 0-0 gelijk te spelen. Scherpenzeel won met grote cijfers van Rijsoord: 6-0 en DUNO verloor thuis met 1-3 van SC Feyenoord.
Aan de kop verloor Capelle weer een keer punten. Ze kwamen thuis niet langs ARC: 1-2.
Overige uitslagen: sv Poortugaal – Spijkenisse 1-0, Achilles ’29 – Zwaluwen 2-2, FC ’s-Gravenzande – Smitshoek 1-3.

Zaterdag 26 februari staat er voor Achilles Veen geen wedstrijd op het programma. Een week later gaat de reis naar het Rijsoord van oud Achilles Veen trainer Clemens Bastiaansen. Er wordt 5 maart om 14:30 uur afgetrapt.