Achilles Veen 1 krijgt klop van koploper Capelle

Teamfoto zonder tekst

Achilles Veen 1 kreeg afgelopen zaterdag een ouderwets lesje in effectiviteit van koploper vv Capelle. Achilles Veen kwam op voorsprong en had zelfs de kansen deze te vergroten, maar uiteindelijk trok de koploper toch overtuigend met 1-4 aan het langste eind.

Achilles Veen moest aan de wedstrijd beginnen zonder twee uitblinkers van een week eerder. Thomas de Man was tijdens de training geblesseerd geraakt en Nikki Baggerman was om een andere reden afwezig. Dit leverde een basisplaats op voor Remon Koenen en Teun Sebregts. Ook Rico Geeroms mocht starten in plaats van Zain Moghal.

Achilles Veen begon goed aan de wedstrijd en Capelle kwam er eigenlijk niet aan te pas in het eerste kwart van de wedstrijd. In de negende minuut leverde dit Achilles Veen al een verdiende voorsprong op. Jay-Jay Meierdres wist Rico Geeroms vrij voor het doel te zetten na een weergaloze actie op de achterlijn na een hoekschop. Voor Geeroms was het een koud kunstje om de 1-0 binnen te tikken. Teun Sebregts kreeg even later ook nog een schietkans na een knappe actie, maar hij raakte de bal niet lekker.

In de 22e minuut komt Capelle er voor het eerst gevaarlijk uit en is het meteen raak. De eerste de beste kans ligt meteen in het netje: 1-1.

Achilles Veen laat het er niet bij zitten en blijft toch de aanval zoeken. Alle aanvallen gaan over de flanken en er volgen veel kopkansen om weer op voorsprong te komen. Sen Aerts leek een grote kans te hebben bij de tweede paal, maar kon net niet goed bij de bal. Remon Koenen scoort bijna uit een voorzet van Rico Geeroms, maar de keeper tikt de bal net over en vlak voor rust nog een kopbal van Sen Aerts die kracht mist.

In de tweede helft verandert het spelbeeld en komt Capelle wat meer in spel voor. Dit levert ze binnen een paar minuten al een aantal kansen op en in de 52e minuut komen de bezoekers op voorsprong door een eigen doelpunt van Glenn Kools.

Toch is daarna weer een tijdje Achilles Veen de gevaarlijkste ploeg. Een levensgrote kopkans voor Sen Aerts op aangeven van Rémon Koenen gaat hard naast. De ingevallen Ousmane Traore krijgt ook nog een kans om met de kop te scoren en Rico Geeroms komt nog in goede schietpositie maar krijgt niet genoeg kracht achter de bal met zijn linker.

In de 69e minuut is het dan Capelle dat laat zien hoe het wel moet en vergroot de voorsprong naar 1-3 en bij een uitval in de 75e minuut wordt het zelfs 1-4. Een ouderwets lesje in effectiviteit dus voor Achilles Veen dat weer een plaatsje is gezakt op de ranglijst en nu dertiende staat.

Opstelling Achilles Veen
Jordy Zielschot, Rico Geeroms, Thijs van den Berg, Maarten Boddaert, Mats van Huijgevoort, Teun Sebregts (72’ Vincent van Hoof), Niek Wilborts, Glenn Kools, Jay-Jay Meierdres, Sen Aerts (62’ Thomas Schilders), Rémon Koenen (62’ Ousmane Traore)

De concurrentie
ARC won eenvoudig thuis van Achilles ’29 met 5-0. Poortugaal wist verrassend te winnen van Rijnvogels met 2-1 en Scherpenzeel pakte thuis een puntje tegen SC Feyenoord: 2-2. Jodan Boys – DHSC werd gestaakt nadat er een vechtpartij was ontstaan en DHSC al twee rode kaarten had ontvangen.

Volgende week
Aanstaande zaterdag speelt Achilles Veen opnieuw een thuiswedstrijd. Jodan Boys uit Gouda komt dan op bezoek op De Hanen Weide. Aanvang: 14:30 uur.