Voorbeschouwing Achilles Veen – HHC Hardenberg

Dinsdag 24 september speelt Achilles Veen thuis in de tweede voorronde van de TOTO KNVB-beker tegen HHC Hardenberg.

De club uit Hardenberg komt uit in de absolute top van het Nederlandse amateurvoetbal en acteert op dat niveau sinds 2004. Toen werd promotie afgedwongen naar de Hoofdklasse C. Op dat moment nog het hoogste niveau in het zaterdagvoetbal. Daarna waren de Hardenbergers er steeds bij wanneer er een nieuwe topcompetitie werd opgericht. Eerst in 2010 toen de Topklasse in het leven werd geroepen en ook weer in 2016 bij de oprichting van de Tweede Divisie. Afgelopen seizoen eindigde HHC in die competitie op de zesde plaats. Op dit moment bivakkeert de ploeg van trainer Gert Jan Karsten op de tweede plaats. Afgelopen zaterdag werd in Werkendam nog met 2-4 gewonnen van Kozakken Boys.

Ook Achilles Veen had een goede generale. Thuis tegen het toch wel zwakke Achilles ’29 werd met maar liefst 7-0 gewonnen en die uitslag had met iets meer scherpte voorin nog veel hoger uit kunnen vallen. Dit resultaat biedt natuurlijk geen enkele garantie voor een goed resultaat tegen HHC Hardenberg, maar het zal wel vertrouwen geven.

Onderlinge resultaten uit het verleden zijn er niet. Beide ploegen kwamen nog nooit tegelijk op hetzelfde niveau uit.

De wedstrijd staat onder leiding van Roel de Cock uit Tilburg en hij wordt geassisteerd door Brett Smets en Diana Snoeren. Er wordt om 20:00 uur afgetrapt en de entree bedraagt voor iedereen vanaf 14 jaar € 5,00 (ook voor leden!). Het sportpark is vanaf 18:30 uur geopend.