Achilles Veen zet monsterscore neer tegen Achilles ‘29

Zaterdag 21 september speelde Achilles Veen 1 een thuiswedstrijd tegen de naamgenoot uit Groesbeek. De voormalig BVO zit in een hoek waar behoorlijke klappen vallen en staat met 0 punten onderaan na drie degradaties op rij. Op voorhand dus een wedstrijd waarin Achilles Veen zelfvertrouwen moet kunnen tanken voor de ontmoeting met HHC Hardenberg van aanstaande dinsdag. Achilles Veen slaagde hierin en wist Achilles ‘29 met maar liefst 7-0 aan de kant te zetten.

Één wijziging in de basisopstelling ten opzichte van vorige week. Sem van der Pijl moest plaatsmaken voor Rico Geeroms.

Meteen na de aftrap was al duidelijk wat de intenties waren van beide ploegen. Achilles Veen ging met veel balbezit op zoek naar de openingstreffer en Achilles ’29 liet zich terugzakken en loerde op een uitbraak om in de counter wellicht te kunnen toeslaan.

In het eerste kwartier kwam Achilles Veen tot twee kansen terwijl Achilles ’29 niet over de middellijn heen kwam. Eerst was er een kopbal voor Sen Aerts die net naast ging en even later wordt een schot van Diego Meerveld knap gepakt door de keeper.

In de 16e minuut is het echter nummer 16 Sen Aerts die voor de openingstreffer zorgt wanneer hij een hoekschop binnen kopt. Amper een minuut later maakt Niek Wilborts er al 2-0 van en weer een minuut later is het zelfs al bijna 3-0, maar het schot van Sen Aerts wordt door de keeper nog tegen de paal gewerkt.

Er volgen nog kansen voor Maarten Boddaert en Rémon Koenen, maar die worden niet verzilverd en na zo’n 35 minuten komt Achilles ’29 voor het eerst in de vijandelijke ‘zestien’. De gecreëerde kans wordt langs Jamil Kools tegen de paal gewerkt.

Na 40 minuten spelen krijgt Rémon Koenen de bal aangegeven door Sen Aerts, maar zijn kopbal gaat net voorlangs. Twee minuten later lukt het Koenen wel het net te vinden wanneer hij eenvoudig een voorzet van Vincent van Hoof kan binnen tikken. De ruststand is dus 3-0.

In de beginfase van de tweede helft speelt Achilles Veen wat slordig en Achilles ‘ 29 komt tot een paar kansjes, maar Jamil Kools weet zijn doel schoon te houden. Daarna gaat Achilles Veen weer op zoek naar een grotere voorsprong. In de 57e minuut profiteert Sen Aerts van een slippertje in de Groesbeekse defensie en schiet eenvouding zijn tweede goal van de middag binnen: 4-0.

In de zestigste minuut eisen twee invallers de hoofdrol op. Na een mooie aanval is het Berry Sonnenschein die voorgeeft en Roel de Kruijk is de afmaker voor de 5-0!

Achilles Veen blijft op zoek naar meer en in de 69e minuut mag ook Rémon Koenen zijn tweede van de middag maken. De aangever is Sen Aerts. Laatstgenoemde doet er in de 72e minuut nog een schepje bovenop door zijn hattrick compleet te maken en de 7-0 op het scorebord te zetten.

Ook na de 7-0 krijgen zowel Sen Aerts als Rémon Koenen nog de kans om de voorsprong te vergroten, maar de grootste kans die nog volgt is voor de gasten. Maarten Boddaert trekt bij een hoekschop zijn tegenstander naar de grond en de prima leidende scheidsrechter Van de Ketterij wijst naar de stip en toont Boddaert de gele kaart. Jamil Kools was echter vastberaden de nul te houden en maakte zijn faam als penaltykiller weer waar door de matig ingeschoten strafschop uit het doel te ranselen. Dit brengt de eindstand op 7-0. Een zeer terechte grote overwinning voor Achilles Veen die misschien nog wel veel groter had kunnen uitvallen.

Jamil Kools, Rico Geeroms, Maarten Boddaert, Thijs van den Berg, Vincent van Hoof (46’ Berry Sonnenschein), Theo Martens (61’ Toby Tan), Niek Wilborts, Teun Sebregts (46’ Roel de Kruijk), Rémon Koenen, Sen Aerts, Diego Meerveld

De koplopers Sportlust en Rijnvogels maakten zaterdag geen fout. Sportlust ’46 wist thuis met 2-0 te winnen van Zwaluwen en Rijnvogels rekende thuis af met Rijsoord: 3-1. Spijkenisse is nog steeds zonder overwinning en kwam thuis tegen SC Feyenoord niet verder dan 0-0.
Overige uitslagen: Capelle – ARC 1-2, Smitshoek – Jodan Boys 1-1, DHSC – AZSV 1-1 en DUNO – ’s-Gravenzande 1-0. Opvallen is dat ’s-Gravenzande na vier wedstrijden nog geen enkele keer wist te scoren.

Komende week staan er twee wedstrijden op het programma. Om te beginnen speelt Achilles Veen aanstaande dinsdag om 20:00 uur op Sportpark De Hanen Weide de wedstrijd tegen HHC Hardenberg. Dit is een wedstrijd in de tweede voorronde van de TOTO KNVB-beker. Let op: De entree is voor iedereen € 5,00. Ook voor leden van Achilles Veen!
Komende zaterdag staat er voor Achilles Veen weer een uitwedstrijd op het programma. John Karelse mag dan met zijn manschappen op bezoek in Alphen aan den Rijn bij ARC.