Voorbeschouwing Achilles Veen – Halsteren

Teamfoto-2023-2024

Zaterdag 17 februari speelt Achilles Veen 1 een belangrijke thuiswedstrijd in de strijd om de tweede periode. Halsteren, koploper in de tweede periode, komt namelijk op bezoek in Veen.

In de tweede periode worden nog twee wedstrijden gespeeld. Achilles Veen heeft een achterstand van 3 punten op de koploper die op 18 punten staat. Orion en Juliana ’31 staan daar nog tussen met respectievelijk 16 en 15 punten. Ook Best Vooruit doet nog mee om de prijzen. Zij staan op 14 punten met een wedstrijd minder gespeeld. Er kan dus nog van alles gebeuren, maar wil Achilles Veen nog aanspraak maken op deze periodetitel dan zal er aanstaande zaterdag van Halsteren gewonnen moeten worden.

Afgelopen zaterdag werd in een inhaalwedstrijd Orion op eigen terrein met 1-2 verslagen door twee doelpunten van matchwinner Melle Mandemakers. Daarmee werd in ieder geval Orion de koppositie in de periode ontnomen.

Ook in de totaalstand van de competitie doet Achilles Veen nog steeds mee om de prijzen. De achterstand op koploper Goes bedraagt ‘slechts’ vier punten en met nog 12 wedstrijden te spelen zijn de kaarten zeker nog niet geschud.

Halsteren begon matig in de eerste periode en eindigde op de twaalfde plaats. In de tweede periode is echter een inhaalslag gemaakt waardoor ze nu koploper zijn in die periode en op de ranglijst zijn geklommen naar de vijfde positie. De achterstand op nummer vier Achilles Veen bedraagt 4 punten. Afgelopen weekend waren de West-Brabanders vrij, maar een week eerder werd thuis met 2-0 afgerekend met Unitas ’30. De heenwedstrijd tussen Halsteren en Achilles Veen eindigde op 16 september in een 2-2 gelijkspel door gelijkmakers van Stephen Warmolts en Melle Mandemakers.

Er staat dus genoeg op het spel aanstaande zaterdag. De wedstrijd begint zoals gebruikelijk in Veen om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Dominique Prick. Hij wordt daarbij geassisteerd door Danny van Veenendaal en Ralf de Wit.

Natuurlijk is er ook weer een Pupil van de Week. Moos Vos is deze keer de gelukkige. Hij speelt in de JO9 het liefst als linksback en voorspelt een 2-0 overwinning voor Achilles Veen.