Melle Mandemakers neemt Achilles Veen bij de hand tegen Orion

Teamfoto-2023-2024

Op carnavals zaterdag stond voor Achilles Veen een inhaalwedstrijd op bezoek bij Orion op het programma. In de beginfase had Achilles Veen het moeilijk, maar aan de hand van verdediger Melle Mandemakers wist Achilles Veen een achterstand om te buigen naar een 1-2 overwinning.

Al na 4 minuten spelen keek Achilles Veen tegen een achterstand aan. De groen-witten werden in de openingsfase compleet overrompeld door het vroeg druk zettende Orion en dat leidde dus al snel tot de openingstreffer voor de gastheren door Vince Alberts.

Na een klein kwartiertje was Orion wel uitgeraasd en nam Achilles Veen het initiatief in de wedstrijd. De groenwitten hadden meer balbezit en speelden met vlagen goed, maar de grootste kansen kwamen vooral voort uit spelhervattingen. De eerste kans was voor Pim Goossens uit een hoekschop van Jochem Scheij, maar de kopbal van de spits ging over. Een paar minuten later opnieuw een kopkans voor Goossens, opnieuw op aangeven van Jochem Scheij, maar hij mikt opnieuw over de goal.

Na ruim een half uur een kans voor Jari Koenraat, die terug was in de basis door afwezigheid van Thomas de Man, na een goede actie, maar ook de redding van de doelman was knap. Uit de hoekschop die volgt is het wel raak. Jochem Scheij gooit de bal wederom gevaarlijk voor de vijandelijke goal en bij de tweede paal is het Melle Mandemakers die met zijn hoofd de 1-1 binnen knikt.

Achilles Veen blijft tot de rust op zoek naar een voorsprong, maar vindt deze pas net na de rust. Opnieuw wordt door Jochem Scheij een hoekschop gevaarlijk voor de goal gegooid. Deze wordt slecht verwerkt door een Nijmegense verdediger en valt bij Melle Mandemakers voor de voeten die zich geen moment bedenkt en de bal binnen schiet voor een 1-2 voorsprong!

Daarna heeft Orion weer wat meer de bal, maar de grootste kansen blijven toch in de tegenstoot voor Achilles Veen. Jari Koenraat probeert het met een lobje, maar deze gaat net over. Een kopbal van Stephen Warmolts na een vrije trap van Jari Koenraat raakt via de vingertoppen van de keeper de lat.

Toch komt Achilles Veen wel steeds meer onder druk te staan van de thuisploeg, maar het lukt de oranjehemden niet om door de hechte Veense defensie te komen. De grootste kans is vlak voor het einde nog voor Pim Goossens die de bal op een presenteerblaadje krijgt van Jari Koenraat, maar recht op de keeper schiet. Na 5 minuten extra tijd wordt er afgefloten en kan in de Veense kleedkamer de carnavalsmuziek aan.

BEKIJK HIER EEN UITGEBREIDE SAMENVATTING VAN DE WEDSTRIJD

Jan Schimmel, Luca den Heijer (62’ Ayrton Statie), Stephen Warmolts, Melle Mandemakers, Daan Wensink, Fabian Korporaal, Kevin Vermeulen, Jeroen Sterrenburg (62’ Nikki Baggerman), Jochem Scheij, Pim Goossens, Jari Koenraat

Orion – Achilles Veen was afgelopen weekend de enige wedstrijd die op het programma stond. De groenwitten deden goede zaken in de tweede periode waarin Orion een concurrent was om de bovenste plaats.

Zaterdag 17 februari mag Achilles Veen het thuis opnemen tegen Halsteren. Opnieuw een belangrijke wedstrijd in de strijd om de tweede periode. Halsteren is daar namelijk koploper.