Achilles Veen verliest thuis van effectief Halsteren

Teamfoto-2023-2024

Zaterdag 17 februari mocht Achilles Veen het thuis opnemen tegen Halsteren. Een belangrijke wedstrijd in de strijd om de bovenste plaatsen, maar ook in de tweede periode. De West-Brabanders kwamen duidelijk naar Veen om niet te verliezen en loerden met succes op de counter. Eindstand 2-3.

De bedoelingen van Halsteren waren vanaf het begin van de wedstrijd meteen duidelijk. De ploeg liet zich terugzakken en liet Achilles Veen aan de bal. In het eerste kwart lukte het Achilles Veen niet echt om door de verdediging van de bezoekers heen te komen, maar in het tweede kwart had de wedstrijd al in Veens voordeel beslist kunnen worden. In de 24e minuut werd Kevin Vermeulen door Jari Koenraat alleen voor de keeper gezet, maar zijn schot wordt gekeerd door de doelman.

Vier minuten later is Kevin Vermeulen de man die met een goede pass Jochem Scheij alleen voor de doelman zet, maar Scheij speelde de bal te ver voor zich uit in een poging de keeper te passeren en zag de bal over de achterlijn rollen. Nog geen minuut later is het Jochem Scheij die een gevaarlijke voorzet aflevert, maar Fabian Korporaal kan net niet goed genoeg bij de bal om af te ronden. In de 34e minuut was er voor Stephen Warmolts uit een hoekschop van Jochem Scheij nog een kopkans, maar hij zag inzet over gaan.

De start van de tweede helft laat hetzelfde spelbeeld zien. Achilles Veen zoekt de aanval en in de 54e minuut levert dat alweer een grote kans op. Een prachtige voorzet van Jari Koenraat wordt echter door Kevin Vermeulen met een volley op de lat geschoten.

Drie minuten later is het wel raak, maar dan wel aan de andere kant. Halsteren heeft maar 1 kans nodig om op voorsprong te komen. In de 62e minuut is het weer raak voor Halsteren. Uit een voorzet wordt de 0-2 binnen gekopt.

In de 66e minuut is de ingevallen Nikki Baggerman gevaarlijk met een schot, maar de keeper houdt zijn doel schoon met zijn vingertoppen en als dan in de 74e minuut ook nog de 0-3 valt lijkt de wedstrijd wel gespeeld te zijn.

In de 79e minuut is het echter wel raak voor Achilles Veen door een afstandsschot van Nikki Baggerman dat nu wel doel treft. Dan krijgt Halsteren het toch nog een beetje benauwd en in de 81e minuut stuit Pim Goossens op de doelman. Één minuut later is het echter wel raak voor de spits die uit een voorzet van de ingevallen Thomas de Man de 2-3 binnen kopt.

Achilles Veen haalt alles uit de kast om nog een gelijkmaker te produceren en zelfs Jan Schimmel meldt zich in het vijandelijke strafschopgebied, maar bij twee gevaarlijke hoekschoppen wordt er eerst een bal van de lijn gehaald en daarna wordt er door Pim Goossens over gekopt. Eindstand 2-3.

Jan Schimmel, Daan Wensink, Stephen Warmolts, Melle Mandemakers, Ayrton Statie (75’ Glenn Kools), Fabian Korporaal, Kevin Vermeulen, Jeroen Sterrenburg (65’ Nikki Baggerman), Jochem Scheij, Pim Goossens, Jari Koenraat (65’ Thomas de Man)

Halsteren deed goede zaken in de strijd om de tweede periode. Alleen Dongen, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld, kan nog roet in het eten gooien van de West-Brabanders.
Koploper Goes deed weer goede zaken door op bezoek bij Best Vooruit met 0-3 te winnen. Ook Dongen maakte geen fout en won thuis met 4-2 van Orion.
Overige uitslagen: Nuenen – SV Venray 0-1, Nemelaer – UDI ’19 0-0, Kruisland – EVV Echt 1-1, HVCH – Juliana ’31 2-2 en Unitas ’30 – Wittenhorst 1-3.

Aanstaande donderdag staat er voor Achilles Veen een bekerwedstrijd op het programma. Om 20:15 uur wordt er in Dongen afgetrapt tegen de competitiegenoot in de 1/8 finale van de Districtsbeker.

Zaterdag 24 februari volgt voor de competitie de uitwedstrijd tegen Wittenhorst. Er zal in Limburg om 18:00 uur afgetrapt worden.