Voorbeschouwing Achilles Veen – DVS ’33 Ermelo

Teamfoto zonder tekst

Donderdag 16 december is het dan zover. Achilles Veen 1 gaat het thuis in de tweede ronde van de TOTO KNVB beker opnemen tegen derde divisionist DVS ’33 Ermelo. Beide amateurclubs zitten dus bij de laatste 32 clubs in het bekertoernooi en de winnaar zal dus gaan spelen in de 1/8 finale! Behalve een mooi bedrag aan prijzengeld staat er natuurlijk ook prestige op het spel. Hoeveel amateurclubs kunnen nu zeggen dat zij in de clubhistorie bij de laatste 16 clubs in het bekertoernooi zaten? Dat zijn er uiteraard niet zo veel.

Doordat de KNVB een aantal weken terug het amateurvoetbal stil legde hebben beide clubs een wat vreemde aanloop naar de wedstrijd. Achilles Veen speelde zaterdag 27 november zijn laatste wedstrijd op bezoek bij DHSC en verloor daar met 3-2. Sindsdien werd er alleen nog een oefenwedstrijd gespeeld tegen sv Top. Eindstand 3-3 en doelpuntenmakers voor Achilles Veen waren Rémon Koenen, Sen Aerts en Vincent van Hoof.

DVS ’33 Ermelo speelde op 4 december zijn laatste competitiewedstrijd in en tegen Barendrecht met een 2-2 eindstand. Beide clubs hebben de afgelopen weken wel in een uitzonderingspositie gezeten. Waar heel het amateurvoetbal moest stoppen met trainen na 17:00 uur mochten 8 amateurclubs die nog actief waren in de beker deze regels ‘overtreden’ om zo toch fit aan de aftrap te kunnen staan in de tweede ronde van de TOTO KNVB beker.

De wedstrijd begint donderdag om 20:00 uur en moet helaas zonder publiek gespeeld gaan worden. Gelukkig worden alle wedstrijden in deze bekerronde wel live uitgezonden op ESPN. De wedstrijd Achilles Veen – DVS ’33 Ermelo wordt uitgezonden op ESPN 2. Wanneer u niet geabonneerd bent op deze zender is het ook nog mogelijk om een zogenaamde dagpas aan te schaffen. Uiteraard doen we ook ons uiterste best om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden via ons twitterkanaal.

De wedstrijd staat onder leiding van Luuk Timmer uit Apeldoorn. Hij wordt hierbij geassisteerd door Luc de Koning en Michael Rasch. De vierde official is Thomas Hardeman.