Voorbeschouwing Achilles Veen – DUNO D

Teamfoto zonder tekst

Zaterdag 30 april speelt Achilles Veen de thuiswedstrijd tegen DUNO D uit het Gelderse Doorwerth. Na de kansloze 2-0 nederlaag in Gouda van afgelopen week een mooie gelegenheid voor Achilles Veen om op de eigen Hanen Weide te laten zien dat er wel degelijk meer in zit!

Al met al zit Achilles Veen in een goede periode en is de afgelopen paar maanden uit een diep dal geklommen. Weer kort na de winterstop vooral naar beneden werd gekeken, heeft de afgelopen reeks er aan bijgedragen dat de degradatiezorgen wel over zijn en er werd zelfs stiekem al gedacht aan een periodetitel. De opleving begon helaas net te laat voor de tweede periode en in de derde periode zijn nu 2 nederlagen geleden van de eerste vier wedstrijden. Rijnvogels staat in de derde periode met de volle buit bovenaan en doet ook nog volop mee om de titel met slechts twee punten achterstand op koploper Capelle. Capelle staat voorlopig overigens nog met lege handen. De eerste periode ging namelijk naar Zwaluwen (momenteel op de zesde plaats) en de tweede naar nummer 3 ARC.

Achilles Veen staat in de stand op de achtste plaats en heeft 9 punten meer dan DUNO D dat op de 11e plaats net boven ‘de streep’ staat. Afgelopen zaterdag werd op bezoek bij Poortugaal met 0-0 een puntje gesprokkeld en op tweede Paasdag werd thuis met 3-1 van Jodan Boys gewonnen.

Zaterdag dus verschillende belangen. DUNO D heeft de punten hard nodig om zich veilig te spelen en Achilles Veen zal de punten graag in eigen huis willen houden om dit seizoen misschien nog kans te maken op een succesje.

De wedstrijd begint uiteraard om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Stan Smit. Hij wordt daarbij geassisteerd door Gabriel Nusselder en Stefan de Reus. Uiteraard is er deze zaterdag ook weer een Pupil van de Week! De beurt is deze keer aan de keeper van de JO9-1 Bram Verbeek! Bram voorspelt een 4-0 overwinning van de ‘Groen-Witten’!