Achilles Veen verliest op bezoek bij Jodan Boys

Teamfoto zonder tekst

Zaterdag 23 april wist Jodan Boys voor het eerst een reguliere competitiewedstrijd van Achilles Veen te winnen. Op de Goudse zege viel niets af te dingen. Achilles Veen zakte door de ondergrens en Jodan Boys pakte verdiend met 2-0 de punten.

Het eerste gevaar van de wedstrijd was nog voor Achilles Veen. Thomas de Man krijgt na een hoekschop een schietkans, maar zijn poging gaat net naast. Meteen daarna is er gevaar van Jodan Boys met een afstandsschot dat net naast gaat.

Vervolgens laat Achilles Veen zich terugdringen en het lukt de groen-witten niet meer om de bal in de ploeg te houden. Er worden alleen maar langen ballen naar voren gespeeld, waarvan er niet een aankomt. In de 20e minuut laat Jodan Boys voor de eerste goede aanval van de wedstrijd zien en dan is het ook meteen raak. De gastheren komen verdiend op 1-0.

Achilles Veen kan hier nog steeds niets tegenover stellen en in de 39e minuut ontsnapt Achilles aan een grotere achterstand wanneer er een hoekschop op de paal wordt gekopt. In de blessuretijd is er dan het eerste kansje voor Achilles Veen, maar Sen Aerts schiet via een tegenstander in het zijnet.

In de tweede helft veranderd er, ondanks de vele wissels, niets aan het spelbeeld en in de 63e minuut komt de thuisploeg dan ook op een 2-0 voorsprong. Tegen het einde van de wedstrijd laat Achilles Veen nog iets van een slotoffensief zien, maar echt gevaarlijk wordt het niet meer. Het dichtst bij een doelpunt was nog Nikki Baggerman uit een vrije trap, maar de keeper duikt de bal uit de hoek. Jodan Boys pakt dik verdiend de punten tegen een zeer matig spelend Achilles Veen.

Opstelling Achilles Veen
Jordy Zielschot, Rico Geeroms (59’ Zain Moghal), Thijs van den Berg, Maarten Boddaert, Mats van Huijgevoort, Nikki Baggerman, Niek Wilborts, Daan Wensink (59’ Teun Sebregts), Jay-Jay Meierdres (59’ Ousmane Traore), Sen Aerts (70’ Thomas Schilders), Thomas de Man

De concurrentie
Hekkensluiter Rijsoord ging zaterdag af tegen nummer 2 Rijnvogels. Rijsoord verloor thuis namelijk met 0-10! ARC lijkt voorlopig af te haken in de strijd om de titel. Thuis tegen FC ’s-Gravenzande werd het 0-2. Koploper Capelle won wel. Op bezoek bij Spijkenisse werd het 0-1.
Overige uitslagen: DHSC – Smitshoek 1-2, Scherpenzeel – Achilles ’29 7-1, sv Poortugaal – DUNO D 0-0 en SC Feyenoord – Zwaluwen 3-2.

Volgende week
Zaterdag 30 april komt nummer 11 DUNO D op bezoek in Veen. Er wordt om 14:30 uur afgetrapt.