Voorbeschouwing Achilles Veen – DHSC

teamfoto 2020-2021

Zaterdag 3 oktober speelt Achilles Veen 1 de thuiswedstrijd tegen het Utrechtse Dos Holland Stichtse Boys Combinatie, of kortweg DHSC. De ploeg uit Utrecht Ondiep wordt algemeen gezien als één van de belangrijkste titelkandidaten en benadrukte dat afgelopen zaterdag met een klinkende 5-1 tegen Spijkenisse. Het team van hoofdtrainer Gert Kruys en assistent trainer Jeffrey Sneijder liep eenmaal tegen een nederlaag aan. In Alphen a/d Rijn werd met 5-3 verloren van ARC.

De Utrechters kijken dus tegen een achterstand van 3 punten aan ten opzichte van koploper ’s-Gravenzande (dat nog zonder puntverlies is) en een achterstand van 1 punt op Achilles Veen. DHSC staat gelijk met Rijnvogels, maar de Katwijkers hebben een wedstrijd minder gespeeld en zijn dus evenals koploper ’s-Gravenzande zonder puntverlies. Zaterdag is er voor DHSC dus alles aan gelegen om 3 punten te pakken om zo de achterstand niet te groot te laten worden.

Achilles Veen wist zaterdag met duidelijke cijfers (3-6) te winnen van het Barendrechtse Smitshoek, maar hoewel de uitslag anders doet vermoeden had Achilles Veen het nog even best lastig toen het de thuisploeg liet terugkomen naar 3-3. Gelukkig voor de groen-witten kreeg Thomas de Man het in het laatste kwartier op zijn heupen. De linksbuiten leverde een loepzuivere hattrick af nadat hij in de eerste helft ook al eens trefzeker was geweest. Hij mocht dus met 4 goals wel de ‘man of the match’ genoemd worden.

Wanneer zaterdag DHSC kan worden verslagen, zou Achilles Veen zomaar eens de koppositie kunnen grijpen. Koploper FC ’s-Gravenzande wacht namelijk de lastige uitwedstrijd uit tegen ex koploper ARC. Maar goed, dat is allemaal koffiedik kijken. Aanstaande zaterdag rond 16:30 uur hopen we meer te weten!

De wedstrijd op De Hanen Weide begint uiteraard om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Harold van de Ketterij uit Goes. Hij wordt geassisteerd door Edwar Holvast en Kamal el Hajjaji.

Pupil van de Week is Marije Romijn! Marije is 8 jaar en speelt in de JO9 als verdediger. Marije zit op de Oranje Nassauschool in groep 5 en wil later graag politieagent worden. Haar grootste hobby is voetbal en haar favoriete club Ajax. Daley Blind is haar favoriete voetballer en van Achilles Veen is dat aanvoerder Thijs van den Berg. Marije voorspelt een 2-1 overwinning voor de ‘groen-witten’!