Achilles Veen boekt knappe overwinning op DHSC

teamfoto 2020-2021

Zaterdag 3 oktober werd er op een lege Hanen Weide aangetreden tegen (mede) titelkandidaat DHSC uit Utrecht. Na een goede eerste helft, een lastig half uur na rust en een goede slotfase boekte Achilles Veen een mooie 4-1 overwinning!

Achilles Veen begon aan de wedstrijd in dezelfde opstelling als een week eerder tegen Smitshoek. John Karelse kon beschikken over fitte selectie op de twee langdurig geblesseerden Jamil Kools en Sen Aerts na.

De ‘groen-witten’ domineerden vanaf het begin en dit leidde al in de 3e minuut tot de eerste kans voor Thomas Schilders, maar hij raakte de voorzet van Remon Koenen niet lekker. Vijf minuten later is het Remon Koenen zelf die de score opent. Op aangeven van Teun Sebregts zet hij bekeken zijn ploeg op voorsprong.

In het vervolg nog steeds veel balbezit voor de thuisploeg, maar DHSC komt er ook paar keer gevaarlijk door. In de 23e minuut is het echter Teun Sebregts die van afstand de voorsprong vergroot naar 2-0. Achilles Veen is nog aan het nagenieten van de 2-0 als aan de andere kant Mats van Huijgevoort zijn tegenstander binnen het strafschopgebied onreglementair afstopt. De terecht toegekende strafschop wordt feilloos binnen geschoten. In het restant van de eerste helft denkt Teun Sebregts de marge weer op twee te brengen, maar zijn treffer wordt afgekeurd wegens buitenspel. Beide ploegen gaan met 2-1 aan de thee.

Na de rust verandert het spelbeeld en komt DHSC meer aan voetballen toe. Achilles Veen laat zich terugdringen en heeft het een half uur lang knap lastig tegen de ploeg uit Utrecht. Het lukt de gasten echter niet om echt grote kansen te creëren en ze beginnen wat gefrustreerd te reageren op besluiten van arbiter Van de Ketterij.

Zo komt Achilles Veen zonder kleerscheuren door een moeilijke fase en met nog een kwartier op de klok wordt Achilles Veen weer gevaarlijk uit een mooie vrije trap van Mats van Huijgevoort die even zo mooi gered wordt door de Utrechtse doelman.

Vijf minuten later is het wel raak. DHSC gaat steeds meer ruimte weggeven en laat Remon Koenen aan de buitenspelval ontsnappen en de 3-1 maken. Zijn vijfde alweer dit seizoen.

In de 88e minuut lijkt DHSC de aansluitingstreffer te maken. Jan Schimmel lijkt de bal nog niet helemaal vast te hebben en de aanvaller van DHSC gaat door en scoort. Scheidsrechter Van de Ketterij oordeelt anders en keurt de goal af.

In de 90e minuut doet Maarten Boddaert voor Achilles Veen nog wel een duit in het zakje. Op aangeven van de snelle diep gestuurde Ousmane Traore kan hij eenvoudig de 4-1 binnen schieten. Vlak voor tijd mocht bij de gasten ook nog Rodney Sneijder vertrekken nadat hij vanwege commentaar op de leiding een tweede gele kaart kreeg.
Een klinkende overwinning voor de ‘groen-witten’ die nu de koppositie delen met FC ’s-Gravenzande.

Jan Schimmel, Zain Moghal, Thijs van den Berg, Mats van Huijgevoort, Berry Sonnenschein, Teun Sebregts (80’ Ousmane Traore), Maarten Boddaert, Bart Westerlaken, Remon Koenen, Thomas Schilders (68’ Niek Wilborts), Thomas de Man

Door toedoen van Covid-19 waren er in de Hoofdklasse A maar liefst 4 wedstrijden afgelast. Te weten: Achilles ’29 – Zwaluwen, Spijkenisse – DUNO, Rijsoord – Capelle en Scherpenzeel – Poortugaal.
Koploper ’s-Gravenzande gaf Achilles Veen de kans om aan te sluiten met een 0-0 op bezoek bij ARC. Jodan Boys wist op Katwijkse bodem knap Rijvogels te verslaan met 0-2 en SC Feyenoord won thuis overtuigend van Smitshoek met 5-0.

Aanstaande woensdag speelt Achilles Veen (opnieuw zonder publiek) in de laatste voorronde van de KNVB beker om 20:00 uur thuis tegen Gemert. Volgende week zaterdag wacht een uitwedstrijd in Vlaardingen tegen Zwaluwen.