Achilles JO14 speelt gelijk op karakter

ABA88678-C2A4-46D7-973E-1DA00D466A19

Vandaag is het zaterdag 26 september. Weweten dat wij weer vol aan de bak moeten,want onze tegenstander Asperen heeft vorige week met 83 gewonnen van Wadenoijen. We spelen thuis op het prachtige kunstgrasmatje, waar menig club jaloers op kan zijn. In alle vroegte aangekomen in de kleedkamer van Veen, lijkt het net of we in een PS4 game terecht gekomen zijn. Iedereen heeft de uitstraling van een zombie en half dicht geknepen oogjes. Na de voorbespreking is het,zoals iedere week, tijd voor de warmingup.

 

Het is kwart voor negen, de hoogste tijd om te beginnen. Het is, net als vorige week, Veen datscherp aan de wedstrijd begint. We winnen duels, zetten hoog druk, zijn zuiver in depassing, zuinig op balbezit en de linies staan kort op elkaar. Asperen heeft het hier met vlagen erg moeilijk mee. Zo blijft hetspelbeeld gedurende het eerste kwart van de wedstrijd. Maar wat gebeurt er nu weer? het is Hans die net buiten het 16 meter gebied de bal oppikt. Hij heeft een lob balletje in huis, waar Messi in zijn goede dagen, nog wel van kan dromen. 10, kan Achilles dit door zetten? Het is echter Asperen dat wat sterker wordt en hun eerste kansjes krijgen. Het gaat mooi gelijk op,maar het is Veen met de gevaarlijkste kansen.Dat blijkt maar weer als Sven, in een 1op1 situatie de bal net mis schiet. Het is dezelfdenaam die nog een kans krijgt, maar het wederom net niet af weet te maken. Zo gaan we richting de Rust, maar het is Asperen die via een uitbraak nog langs zij komt. Het blijft mooi tegen elkaar op gaan, waardoor we gaan rusten met een 1-1 tussenstand.  

 

In de rust wordt alles nog even op scherp gezet. Omdat er achter de verdediging van Asperen veel ruimte ligt, wordt verteld dat ze eens moeten proberen om de lange bal te gebruiken.

 

We gaan naar de tweede helft, het zijn de boys en girls uit Veen die net iets sterker zijn. Goed voetbal is het inmiddels niet meer te noemen, maar op inzet en wilskracht worden nog een aantal kansjes gecreëerd. Ook Asperen krijgtlinks en rechts nog een aantal kansjes. Door goede reddingen van Ibe en het niet afmaken van onze eigen kansen blijft het hier wel bij voor vandaag, eindstand 1 tegen 1.

 

Als we vandaag terug kijken, zien wij dat we ook op karakter kunnen spelen, en zo toch een punt in Veen hebben gehouden. De eerste 3 punten waren vandaag erg dichtbij, maar daarop moeten we nog even wachten. In balbezit zijn we nog altijd even sterk. We blijven trainen op verdedigen, want dat blijft nog een dingetje. Om mee af te sluiten nog een gezegde van de heer Cruijff, wat nu wel toepasselijk is: Er moet op elke plaats in het veld verdedigd worden, dat kost het minste energie want dan moet je niet helemaal terug lopen om een doelpunt te maken!!! Volgende week reizen we af naar Wadenoijen, om de competitie te hervatten. Tot dan, Houdoe!

 

Met vriendelijke groet

Carlo van der Heyden