Voorbeschouwing Achilles Veen – AZSV

Zaterdag 9 november ontvangt Achilles Veen koploper AZSV uit Aalten. Achilles Veen moet na het verlies afgelopen zaterdag tegen Smitshoek opnieuw in de achtervolging en kan eigenlijk alleen genoegen nemen met drie punten om aansluiting te houden met de top van de Hoofdklasse A.

Smitshoek trainer Richard Middelkoop noemde Achilles Veen na de wedstrijd afgelopen zaterdag nog de favoriet voor het kampioenschap. Waarschijnlijk doordat Achilles Veen zijn elftal 70 minuten lang kleurenblind had gespeeld. Na de wedstrijd stond er door de vele gemiste kansen echter wel 1-0 voor Smitshoek op het scorebord en dat is uiteindelijk toch waar het om draait. Achilles Veen kan nog zo vaak favoriet genoemd worden, voorlopig moet er toch weer een gat van 7 punten gedicht worden met koploper AZSV en daar staan ook nog vier andere ploegen tussen die meer punten dan de ‘groen-witten’ hebben binnengesleept.

Zaterdag zullen dus de punten op De Hanen Weide moeten blijven om te voorkomen dat er straks naar beneden gekeken moet worden in plaats van naar boven. AZSV (al voor het zevende seizoen op rij actief in de Hoofdklasse) heeft zaterdag aan een puntje genoeg om de eerste periodetitel binnen te hengelen. De enige andere kanshebbers zijn Sportlust ’46 en DHSC. Beide ploegen staan op een achterstand van 3 punten.

Achilles Veen speelde nooit eerder tegen de ploeg uit Aalten. AZSV werd in de afgelopen jaren steeds ingedeeld in de Hoofdklasse B en daarvoor in de Hoofdklasse C.

De wedstrijd begint aanstaande zaterdag om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jelle Besselsen uit Barneveld. Hij wordt geassisteerd door J. Teunissen van Manen en J.F. Migchelbrink.

Uiteraard is er ook een Pupil van de Week aanwezig! De beurt is aan Suze Duijster. Suze speelt in de JO9-2 en zit in groep 6 van de Oranje Nassauschool. Haar favoriete voetballer is eigenlijk voetbalster, namelijk Lieke Martens! Suze voorspelt een 2-1 overwinning voor Achilles Veen!