Achilles Veen verliest van koploper AZSV

Zaterdag 9 november kwam koploper AZSV uit Aalten op bezoek op De Hanen Weide. Wanneer de gasten niet zouden verliezen, zou de eerste periodetitel meegenomen kunnen worden naar Aalten. Achilles Veen wilde er natuurlijk alles aan doen om het dit te voorkomen, maar het missen van doelrijpe kansen lijkt een steeds terugkerend probleem te worden voor de groen-witten. De eindstand kwam uit op 0-1.

Rico Geeroms keerde terug in de basis bij Achilles Veen evenals Niek Wilborts die in de spits plaats mocht nemen. Berry Sonnenschein werd weer in een aanvallende rol ingezet aan de linker kant.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Thijs van den Berg die een hoekschop net over kopte. Nog geen minuut later waren ook de gasten gevaarlijk, maar Jorn Wagener kon knap redding brengen.

Meteen was duidelijk dat beide ploegen voor een overwinning gingen en het spel golfde op en neer. Nog voor er een kwartier vestreken was had Achilles Veen al 3 kansen onbenut gelaten en ook AZSV was al een aantal keer gevaarlijk voor het Veense doel verschenen.  Na een kwartier spelen is het wel raak voor AZSV. Na een snelle aanval (de Aaltense ploeg beschikt over enorm veel snelheid, waar de Veense achterhoede zichtbaar moeite mee had) was het deze keer wel raak.

Het spelbeeld veranderde niet veel. Beide ploegen bleven jagen op goals, maar het aantal gecreëerde kansen nam wel wat af uiteraard. AZSV werd meteen na de goal nog een keer gevaarlijk, maar Wagener kon vrij eenvoudig redden. Ook Diego Meerveld en Theo Martens konden nog gevaar stichten voor de rust, maar er werd niet meer gescoord voor de thee.

In de tweede helft is het vooral Achilles Veen dat probeert te voetballen, maar het wordt Achilles niet makkelijk gemaakt door de gasten die fel en onverzettelijk blijven verdedigen. Er waren nog kansen voor Rémon Koenen, Diego Meerveld en ook voor de ingevallen Thomas de Man. Helaas wordt er voor de derde wedstrijd op rij niet gescoord door Achilles Veen en blijkt één tegendoelpunt al fataal te zijn. Achilles Veen is afgezakt naar de negende plaats en staat middenin een grote middenmoot.

AZSV heeft Sportlust ’46 voorlopig afgeschud als concurrent. De Woerdenaren verloren bij Capelle namelijk met 1-0. DHSC volgt op 3 punten na de 4-0 overwinning thuis tegen Rijsoord. SC Feyenoord deed in Barendrecht wat Achilles Veen vorige week naliet. Namelijk kansen afmaken. De Rotterdammers wonnen bij Smitshoek met 1-8.
Overige uitslagen: Spijkenisse – Zwaluwen 0-1, ARC – DUNO D 5-0, FC ’s-Gravenzande – Jodan Boys 2-0, Achilles ’29 – Rijnvogels 1-4

Zaterdag 16 november staat voor Achilles Veen de eerste wedstrijd in de districtsbeker op het programma. Tegenstander is buurman Roda Boys/Bommelerwaard uit Aalst. Achilles Veen was automatisch geplaatst voor deze ronde, maar Roda Boys moest eerst nog een poulefase doorstaan. In deze poule wist de Aalsterse ploeg te winnen van Nivo Sparta (4-1), Emplina (2-1) en WSC (7-0).