Verslag VR1: Teamweekend + Loterij = Rommeltje

Vandaag beginnen we het verslag een half uur voor aanvangstijd. Op dit moment zaten de meeste nog vredig op de bank hun eten te laten zakken, of te herkauwen. Deze vrede werd bruut verstoort door het appje “omg hahaha”. Dit betekend in 90% van de gevallen dat de verzender iets stoms heeft gedaan. Zo bleek ook deze avond het geval, want enkele secondes na het eerste appje, verscheen “ik ben nu al op het voetbalveld” op het scherm. Achteraf bleek dit alleen nog maar een  subtiele voorbode was op wat echt Esmee haar avond ging worden.

 

Toen Esmee voor de 2de keer deze avond de Hanen Weide betrad zag ze meer bekende gezichten. De al aanwezige dames waren net aan het onderzoeken wie de slechtste stem heeft overgehouden aan het teamweekend. Raïsa had de gevoelige snaar geraakt en kreeg de twijfelachtige eer dit te winnen.

Na heel wat rondjes in Raamsdonkveer te hebben gereden stonden er 5 Veense auto’s geparkeerd op 4 verschillende parkeerplaatsen verspreidt in een radius van 200 meter rond het voetbalveld van RFC.

 

In de kleedkamer begon het spannendste gedeelte van de avond. Het maken van de opstelling met behulp van lootjes. Uit de koker kwam de het volgende kechtal: Esmee op goal, linksback Mirte H, centraal Mandy en Tabitha, rechtsback Charlotte. De gezusters Roosmalen vormden het centrale duo, met verdedigend Mirte en aanvallend Raïsa. Linkshalf stond en Linde en rechtshalf Emmie. Romy maakte een flinke oversteek van rechtsback naar linkerspits en Sanne kreeg het voor elkaar haar eigen positie te trekken als rechterspits. De lootjes ‘bank’ waren in handen gevallen van Nicole, Ingrid en Shanna.

 

Het eerste kwartier van de wedstrijd was dan ook te vergelijken met de eerste lentedag van het jaar. Je weet wel, wanneer de koeien voor het eerst de wei in mogen en van blijdschap niet meer weten hoe ze zich moeten gedragen. Als je dan de blijdschap vervangt door pure verwarring met een vleugje paniek, dan krijg je ongeveer het wedstrijdbeeld. Zo stonden we dan ook al snel met 1-0 achter.

 

Na een minuut of 20 was iedereen kapot zonder echt iets uitgevoerd te hebben en was het niet langer aan te zien. Wissel voor wissel begon het al een klein beetje te lijken op het normale elftal. Al snel had Achilles dan ook de wedstrijd in handen. Daarbij hoefde Achilles niet eens te scoren voor de gelijkmaker want een voorzet van Shanna werd in eigen goal gewerkt. 1-1!

 

Even later brak Mirte vR door de verdediging, sneed naar binnen de 16 in en legde de bal breed. Hier wilde Shanna in de aanname wegdraaien, ware het niet dat een verdedigster haar aan dr arm het doel in wilde trekken. Dat lukte ook vrij aardig, maar de bal ging hoe dan ook mee. 1-2!

 

Nog voor de rust viel de 1-3 uit een corner die voor Mirte vR haar voeten terecht kwam en onberispelijk werd binnen geschoten.

 

In de rust vlogen de keeperhandschoenen en het water in het rond, want zo’n teamweekend dat schept echt een band. Waar is Kiki maar haar rustgevende stille ukelele als je haar nodig hebt. Gelukkig was het brandje snel geblust en was Chantal met dr waterzak niet nodig, want die had wel wat rust verdient. Zo vaak scoren in een weekend gaat je ook niet in de koude kleren zitten.

 

Het hoogtepunt van deze avond komt op naam van, hoe kan het ook anders, Esmee. Voor het beginsignaal van de 2de helft gaat de scheids vaak een rondje langs grensrechters en keepers. Aangekomen bij Esmee, was deze net een twerkshow aan het geven aan een medespeler, de kech. “dat is een apart signaal” zei de scheids, ach we doen het er maar mee.

 

Al snel kwam RFC op 2-3 door een foutje achterin en kregen ze een beetje moed.

 

Echter was daar een aantal  minuten later Mirte vR om deze hoop vakkundig de grond in te boren met de 2-4!

 

Ook de 2-5 liet niet lang op zich wachten een bal over de verdediging heen kwam bij Shanna uit en de keepster stond op de rand 16. Je weet wat er dan gebeurd. 2-5!

 

Verder was alleen nog een redding van Esmee het vermelden waard. Hoe ze het deed weet niemand, maar ze stopte de bal half zittend tussen 2 benen en 1 hand. Waarna je vanaf de bank hoort “ze is aan het plompzakken” ook bedankt voor jouw bijdrage deze avond Charlotte. Hopelijk weten ze in Oud-Gastel beter hoe dit werkt..

 

Vanavond is de training verplaatst naar sportpark de Ebbe en wordt de nadruk gelegd op uithoudingsvermogen, goede hydratatie en uitzonderlijke bewegingen.

 

Houdoe!