Achilles Veen 3 is kampioen!

6438366C-E410-4779-8B7B-7EEA734802F5

Jawel, dames en heren, jongens en meisjes en alles wat niet in die categorieën valt: het is zo ver. Het groen-witte vedetten ensemble, het officieuze vlaggenschip van de voetbalclub uit Veen alias d’n Achilles, het derde elftal vol met gelouterde spelers is kampioen in de reserve 5e klasse! The masterpiece is volbracht.

Als toppunt van de anticlimax mocht in de laatste wedstrijd van het seizoen worden aangetreden tegen de op stoom zijnde nummer 2 van de competitie: Nivo Sparta 5. De ploeg die juist in de winning mood was, daar waar Veen 3 in de laatste, beslissende weken van de competitie wat steken had laten vallen.

Ware het niet dat er dus, op de laatste speelronde, een ware topper op het programma stond, de nummer 1 tegen de nummer 2. Bij winst of gelijk spel zou de groen-witte squadrade schaal uit handen van de afgezand van de KNVB ontvangen, bij verlies, en dus winst van Nivo zou die ploeg mogen gaan strijken met de eeuwige roem.

Op het heroïsche kunstgras van De Hanenweide mocht Veen 3, als één van de weinige keren dit seizoen nagenoeg compleet, aantreden tegen een tot op het bot gemotiveerd Nivo Sparta 5.

Schitterend in afwezigheid waren Gerhard ‘wedding crasher’ Boogaard en Frank ‘rijstplukker’ van Ballegooijen. Gerwin ‘horrelknie’ Sack en Reinier ‘de witte’ Vos waren er voor de morele support. Mika ‘schaafplek’ van der Velden en Marco ‘vrije tr-appie’ Honcoop sloten de eerste helft bij 2 aan om daar minuten op te doen. In de tweede helft zouden ze op de bank bij 3 plaatsnemen. Naast hen op de bank prijkten de zeer ervaren spelers Aaziz ‘Slang’ Laatiyoui, Jan ‘Knotwilg’ Honcoop en Huibert ‘Shakespeare’ van Helden. Ook Nick ‘kleinzerig’ Bouman nam plaats op het bankje. Hij kon door een zware enkelblessure nauwelijks fatsoenlijk rechtop lopen, maar aangezien hij dat normaal ook niet kan viel het niet op.Nano ‘Onano’ van Ballegooijen was vandaag de reserve keeper.

Dan de wedstrijd, die meteen ‘full gaz’ begon vanuit Nivozijde. Na 5 seconden werd een lange bal gespeeld, waardoor de Veen defensie werd verrast. Keeper Ferdi ‘de Fik erin’ Kwetters kwam uit en toucheerde de Bommelse spits die als een stervende zwaan en slome duikelaar naar het kunstgras ging. De prima fluitende scheids zag er uiteraard niks in en liet doorspelen.

Daarna nam Veen 3 het roer van de wedstrijd over. Dit leverde enkele goede kansen op. Een kopbal van Ad ‘bomber’ van Ballegooijen belandde op de paal. Daarnaast was aanvoerder Arjan ‘Capitano’ Klop er dichtbij uit een scherp aangesneden vrije trap van Ruben ‘Pablo’ Burghout, hij kopte het lederen speelobject echter naast de verkeerde kant van de paal.

Waar Veen 3 ongeveer 60% balbezit had en het spel zich voornamelijk op de helft van de tegenstander afspeelde bleef men zich beducht voor de soms messcherpe counters van de Bommelsen. Een gelijkspel zou Veen 3 ook niet slecht uit komen overigens.

Na rust een nog dominanter Veen 3 onder leiding van de onbetwiste leider van achteruit Peter ‘baardaep’ van Helden met naast hem zijn trouwe kompaan Gerben ‘aaahhh’ Verheij.

Een kwartier na rust was daar de lange bal op Ad ‘bakker’ van Ballegooijen die goed het duel met de keeper, buiten het 5-meter gebied, aanging. Deze ballenvanger liet de bal echter los en zo kon Ad hem terug koppen op de instormende en tot dan toe onzichtbare William ‘Phillens’ Vos. Hij was het die de bal onhoudbaar met een stuit in de linker hoek schoot:  1 – 0 voor de Veensen, meer dan terecht gezien het spelbeeld.

Niet lang daarna viel ook de 2 – 0. Wederom was daar de (niet officieel benoemde) MotM bij betrokken. Ad trok wederom ten strijde en werd keihard gevloerd door een Nivo-Sparta’er: penalty oordeelde de scheidsrechter. Klop ontfermde zich hierover en schoot hem loepzuiver in het mandje: 2 – 0 en wedstrijd gespeeld.

Hierna werd ook nagenoeg alle wissels nog speeltijd gegund, een kampioenschap behaal je immers niet met zijn 11’en maar in Veen 3 zijn geval met minstens 25 man. Vanaf deze plekiedereen bedankt die gedurende het seizoen met ons mee heeft gespeeld om de lege plekken die de afwezigen achter zich lieten op te vullen.

Na verloop van tijd vond de scheids het welletjes geweest en floot voor het einde van de match: einduitslag 2 – 0.

Veen 3, onder toeziend oog van een groot deel van de selectie van Noad 4, mocht zich tot kampioen laten kronen en het op een zuipen gaan zetten. Na eerst heerlijk nog even op het veld te hebben vertoeft, de bloemen in ontvangst te hebben genomen en wat praatjes met de uitgeputte tegenstander te hebben gehouden werd het echte feest gestart.

Hierna werden de spelers in de kantine toegezongen en toegejuicht door het massaal aanwezige publiek… de pilskes smaakten heerlijk en er werd tot in de late uurtjes gefeest, voor sommigen liep het wat minder goed af. Die hadden de dag erna ook nog ‘plezier’.

Basisopstelling Veen 3:
Ferdi Kwetters; Roy Vos, Peter van Helden, Gerben Verheij enGerrold Burghout; Ruben Burghout, Arjan Klop, William Vos; Matthijs Burghout, Badr Laatiyaoui, Ad van Ballegooijen.