Krappe zege Achilles Veen tegen Rijnvogels

Zaterdag 26 oktober speelde Achilles Veen thuis een competitiewedstrijd tegen FC Rijnvogels uit Katwijk. Over heel de wedstrijd gezien was Achilles Veen de bovenliggende partij, maar verzuimde de wedstrijd voortijdig te beslissen. Eindstand 1-0.

Doordat Diego Meerveld afgelopen week werd geveld door de griep bedacht John Karelse een opvallende rol voor Berry Sonnenschein die normaliter als linksback speelt. Deze keer mocht hij ‘hangend’ op links spelen. Verder was Sen Aerts na zijn blessure weer terug in de basis en Rémon Koenen was ook weer terug, maar begon nog wel op de bank.

In het eerste kwartier is er veel balbezit voor de thuisploeg, maar tot echt grote kansen leidt dit niet. Na een kwartier komen de gastheren veelvuldig in balbezit. Met verzorgd combinatiespel wordt de bal rondgespeeld, maar de eindpass ontbreekt steeds, dus ook de gasten uit Katwijk worden niet echt gevaarlijk.

Als de klok ongeveer op een half uur staat komt er wat meer leven in de wedstrijd. Eerst probeert Theo Martens het met een afstandsschot, maar dat bleek een eenvoudige prooi voor de Katwijkse keeper. Een paar minuten later zet Niek Wilborts gevaarlijk voor, maar Sen Aerts komt een teenlengte tekort om de bal binnen te tikken.

In de 36e minuut is het wel raak. Berry Sonnenschein begint zich iets meer op zijn gemak te voelen in zijn nieuwe rol en besluit met de bal de ‘zestien’ in te dribbelen. Na een paar tegenstanders uitgekapt te hebben veegt hij de bal droog in de verre hoek buiten bereik van de Katwijkse keeper, 1-0!

In de laatste 5 minuten voor rust verzuimt Achilles Veen de wedstrijd al te beslissen. Eerst wordt er een kopbal van Maarten Boddaert van de doellijn gekopt. Meteen daarna verdwijnt een kopbal van Thijs van den Berg naast het doel en net daarna wordt een schot van Thomas de Man gekraakt binnen de ‘zestien’. Ruststand 1-0.

Achilles Veen had de eerste helft de harde wind in de rug en dacht het in de tweede helft een stuk moeilijker te krijgen met tegenwind. Het spelbeeld veranderde inderdaad, maar dan vooral ten gunste van Achilles Veen. Er werd nog meer druk gezet op de Katwijkse verdediging en er werden nog meer kansen geceëerd.

Meteen na rust is het Teun Sebregts die na een mooie actie op het middenveld zelf oog in oog komt met de keeper, maar hij weet de goalie niet te passeren. Een kwartiertje later weet Sen Aerts met de bal aan zijn voet zijn tegenstander op snelheid te kloppen, maar kan Teun Sebregts net niet bij zijn voorzet.

In de 67e minuut verschijnt Niek Wilborts met bal voor de keeper, maar ook hij weet de keeper niet te passeren en schiet hem tegen de voeten van de keeper.

In de 69e minuut mag ook Rémon Koenen zijn rentree maken. Hij valt in voor Thomas de Man. Even later wordt voor het eerste in de tweede helft Rijnvogels gevaarlijk. Een poging van de linksbuiten richting verre kruising belandt buiten bereik van Jorn Wagener tegen de paal. Achilles ontsnapt aan de gelijkmaker.

In de 73e minuut laat de Rijnvogels-keeper tot twee keer toe de bal los buiten zijn doelgebied waarna Sen Aerts kan profiteren, maar de verder prima leidende scheidsrechter Kieft besluit tot ieders verbazing toch de keeper een vrije trap te geven.

In de slotfase blijft Achilles Veen aandringen, maar kansen voor Sen Aerts, Niek Wilborts, Teun Sebregts en Rémon Koenen werden allemaal niet tot doelpunt gepromoveerd. Aan de andere kant moest Jorn Wagener nog twee maal handelend optreden, maar echt gevaarlijk werd de Katwijkse ploeg niet meer. Zeker nadat een speler van Rijnvogels (na een overtreding van Sem van der Pijl die geel opleverde) geblesseerd het veld moest verlaten en de gasten al door hun wissels heen waren was de angel er wel uit.

Al met al een dik verdiende overwinning voor Achilles Veen die veel hoger had kunnen uitvallen.

Jorn Wagener, Sem van der Pijl, Thijs van den Berg, Maarten Boddaert, Vincent van Hoof, Teun Sebregts, Niek Wilborts, Theo Martens, Thomas de Man (67’ Rémon Koenen) , Sen Aerts, Berry Sonnenschein.

Achilles Veen deed goede zaken op de ranglijst. Door de overwinning op Rijnvogels werden de Katwijkers gepasseerd op de ranglijst. Achilles Veen staat nu op de vijfde plaats met een achterstand van 4 punten op de nieuwe koploper AZSV. Zei wisten namelijk te winnen op bezoek bij de vorige koploper DUNO D: 0-2.
Overige uitslagen: DHSC – Achilles ’29 2-1, Capelle – SC Feyenoord 1-2, Spijkenisse – Smitshoek 0-1, Jodan Boys – Rijsoord 2-1, ARC – Sportlust ’46 0-1 en FC ’s-Gravenzande – Zwaluwen 1-1.

Komende week staat natuurlijk eerst in het teken van de bekerwedstrijd Achilles Veen – Roda JC. De wedstrijd wordt aanstaande dinsdag gespeeld op Sportpark De Hanen Weide om 19:45 uur. Heb je nog geen kaartje? Kom gerust naar het sportpark, er zijn nog kaarten genoeg beschikbaar aan de kassa.
Zaterdag 2 november wacht Achilles Veen weer een uitwedstrijd. Er zal dan een bezoek worden gebracht aan Smitshoek in Barendrecht.