Verslag VR1: Driepunter in de sneeuw!

Drie dagen na de opzienbarende 23-0 overwinning begonnen we deze zaterdag gewoon weer op 0-0. Met nog vier wedstrijden in het verschiet beginnen de spanningen voor elke wedstrijd hoog op te lopen. Aangezien we vandaag 4 uur en 15 min eerder speelden dan onze concurrent, wisten we al dat zij eenvoudig gewonnen hadden en ons weer tot 1 punt genaderd waren. Noodzaak dus om de 4 puntige voorsprong opnieuw te laten herijzen. Dat moest gebeuren in Drunen tegen RKDVC VR1.

Iets na half 2 pakten we de ‘centerparcs afslag’ richting het voetbalveld van Drunen. Een paar minuten later namen we de tactiek door in de kleedkamer. Een prima kleedkamer, als je de doordringende en nietsontziende geur van voedselresten, maagsap en een vleugje gal (in de volksmond ook wel kots genoemd) niet meetelt. Maar al snel was deze geur niet ons grootste probleem.

Woensdag waren er exact genoeg sokken voor alle 14 aanwezigen. Deze zaterdag waren we zelfs met 15 speelsters en wij zouden Achilles VR1 niet zijn als we daar rekening mee hadden gehouden. Gelukkig was Chantal zo vrij om een paar sokken van thuis mee te nemen. Zo waren er deze zaterdag 3 verschillende soorten sokken te bespeuren in het elftal. Wit, groen/wit en zwart maar voor de rest zijn we wel op elkaar ingespeeld.

De opstelling dan: Nicole op doel, verdedigend Mandy, Nena, Ingrid en Romy. Op het middenveld Emmie, Tabitha, Linde en Charlotte. Voorin Mirte vR en Shanna. Op de bank begonnen Esmee, Raïsa, Mirte H en Sanne.

Achilles begon sterk aan de wedstrijd en denderde dwars door de verdediging van RKDVC heen. Binnen 2 min kwam Achilles al op voorsprong. Na een voorzet van de zijkant, kwam de bal in een kluts van verdedigers terecht op de rand 16. Shanna kon hier echter tussen komen en de bal over de keepster het doel inwerken. Overigens was dat niet zo lastig bij een keepster met de lengte van Lamprou.. voor zijn puberale groeispurt. 0-1!

Weer 2 minuten later had Achilles de voorsprong vergroot. Na een aanval van Achilles kwam de afvallende bal bij Nena terecht. Die schijnt ook wel te weten hoe je hard en hoog schiet en de keepster kon er wederom dus gewoon niet bij. 0-2!

Om nou alle doelpunten zo te maken is wel een beetje zielig dus werd de 0-3 wel goed uitgespeeld. Met een perfecte pass van Linde dwars door de verdediging kon Shanna één op één met de keepster de bal in de korte hoek binnenwerken.

Hierna kakte Achilles wat in, maar was het alsnog de bovenliggende partij. De sporadische keren dat RKDVC eruit kwam, waren ze ook vaak wel gevaarlijk. Dat lieten ze zien bij de 1-3.

Vlak voor rust werd dit toch nog een beetje herstelt door een vrije trap van Nena. Die wederom succesvol was met het recept, hard en hoog. 1-4!

Na de rust stond iedereen weer klaar voor de 2de helft, dachten we. De goed oplettende scheids vroeg: ‘klopt het dat jullie met 10 in het veld staan?’. Dat klopt wel, maar dat hoort niet. Na een blik over het complex geworpen te hebben, zagen we Nicole op haar dooie gemak aan komen lopen vanuit de kleedkamer.

Goed 11 tegen 11 begonnen we de 2de helft wederom erg goed. Binnen 15 min stond er al een 1-7 stand genoteerd.

Met 31 goals in 3 dagen glipt er hier en daar wel eens eentje uit het geheugen. Zo ook bij de 1-5, maar volgens de administratie is deze op een of andere manier binnen gewerkt door Shanna, dus dat geloven we dan maar. De 1-6 werd na een gekeerd schot verwoestend binnengeschoten door Sanne. En de 1-7 werd na een voorzet van Mirte vR en een overstapje van Linde verlengt in de verre hoek door Shanna.

Daarna kakte Achilles net als in de 1ste helft weer in. Met deze keer 2 tegen doelpunten als gevolg. Maar ook net als in de 2de helft sloot Achilles toch als laatst scorende ploeg af. Shanna haalde de achterlijn en wilde voorzetten, maar met een beetje hulp van de keepster werd deze voorzet tot doelpunt gepromoveerd. 3-8 !

Hierna was het enige benoemenswaardige een sneeuwbui van een paar minuten. Waar we vorig en waarschijnlijk volgend weekend weer heerlijk in de zon konden en kunnen vertoeven, was het vandaag weer bar koud.

Door deze overwinning kunnen wij bij onze volgende wedstrijd kampioen worden. Hiervoor zullen wij dan wel onze directe concurrent Sparta’30 moeten verslaan. Deze wedstrijd zal op 4 mei plaatsvinden om 11:30 op de Hanen Weide.