Achilles Veen delft onderspit in tweede helft tegen Zwaluwen

Zaterdag 13 april speelde Achilles Veen 1 de uitwedstrijd tegen Zwaluwen uit Vlaardingen. Bij winst kon Achilles Veen goede zaken doen op de ranglijst. Na een goede eerste helft keerde het spel in het tweede bedrijf en trok toch de thuisploeg met 1-0 aan het langste eind.

Achilles Veen begon nagenoeg in de vertrouwde opstelling van de afgelopen weken. Alleen de geblesseerde Sem van der Pijl werd vervangen door Rico Geeroms.

Achilles Veen begon aan de wedstrijd met veel balbezit. Steeds als de thuisploeg in balbezit kwam werd hij binnen enkele passes weer ingeleverd bij Achilles. Dit leidde in de 21e minuut tot de eerste grote kans van de wedstrijd. Sen Aerts kreeg een goede kopkans na een scherpe voorzet van Ilias Zaimi, maar zijn kopbal ging ruim over. Een paar minuten later moest Thijs van den Berg een gele kaart incasseren nadat hij zijn tegenstander had ‘opgevangen’.

In de 42e minuut slingerde Theo Martens een vrije trap gevaarlijk voor het vijandelijke doel. Sen Aerts kwam echter een centimeter te kort om de bal tegen de touwen te kunnen koppen.

Op slag van rust was de grootste kans voor Niek Wilborts. Maar vanaf een paar meter tikte hij de bal nog ruim over het doel.

In de rust bleef Thijs van den Berg geblesseerd in de kleedkamer achter en werd vervangen door Toby Tan.

De eerste kans van de tweede helft is nog voor Achilles Veen met een schuiver van Ilias Zaimi, die vrij eenvoudig door de doelman opgeraapt kon worden. Daarna kantelde het spelbeeld en in de 53e minuut moest Jamil Kools voor het eerst handelend optreden en kwam goed zijn doel uit om een tegentreffer te voorkomen.

In de 71e minuut werd echter de tweede kans voor de gastheren genoteerd en deze keer was het wel raak. Een voorzet werd bij de tweede paal buiten bereik van Jamil Kools binnen gekopt.

Het lukt Achilles Veen na de achterstand niet meer om echt gevaarlijk te worden. Ayden Kuijpers probeert het nog een paar keer van afstand en zelfs Jamil Kools gaat nog twee maal mee naar voren voor een hoekschop en een vrije trap, maar Achilles komt niet meer in de buurt van een gelijkmaker die zeker op basis van de eerste helft wel verdiend was geweest.

Achilles Veen blijft na de nederlaag op de 9e plaats staan. Bij winst was er aansluiting geweest met de subtop, maar die is nu voorlopig uit het zicht verdwenen.

De concurrentie
Koploper Volendam is sinds afgelopen zaterdag koploper af. De oranje-zwarten zijn na een 4-2 nederlaag bij ’s-Gravenzande achterhaald door Ter Leede dat thuis met 4-0 afrekende met Nootdorp. Ter Leede is nu koploper met 2 punten voorsprong op Volendam. Hekkensluiter XerxesDZB wist in de Rotterdamse derby tegen SC Feyenoord een punt uit het vuur te slepen: 3-3.

Overige uitslagen: Spijkenisse – Jodan Boys 1-1, Swift – Jong FC Den Bosch 4-5, Smitshoek – DFS 1-1, Rijnvogels – Capelle 1-0.

Volgende week
Zaterdag 20 april staat er een thuiswedstrijd op het programma tegen AVV Swift. Aftrap om 14:30 uur.