Voorbeschouwing Achilles Veen – AVV Swift

Zaterdag 20 april komt het Amsterdamse AVV Swift in Veen op bezoek om het op te nemen tegen de groen-witte Veense hoofdmacht.

AVV Swift is in 1910 opgericht en heeft een sportpark middenin Amsterdam Oud-Zuid nabij het olympisch stadion. Het sportpark telt drie kunstgrasvelden die de volledige zaterdag en zondag bezet zijn. In 2015 is er een volledig nieuw clubhuis in gebruik genomen.

Het eerste zaterdag-elftal van Swift speelt sinds 2015 in de Hoofdklasse en deze sympathieke club is sindsdien een graag geziene gast in Veen. Qua resultaten houden beide ploegen elkaar mooi in evenwicht. Beide ploegen wisten van de 7 eerdere confrontaties er 2 te winnen. Hoogtepunt voor Achilles was toen het in 2016 5-0 werd.

In december van dit seizoen kwam Achilles Veen in Amsterdam echter niet verder dan 2-2. In een meeslepend voetbalgevecht kwam Achilles Veen twee maal op voorsprong, maar beide keren bleef de voorsprong niet lang staan.

Op de ranglijst staan de Amsterdammers 1 plaatsje lager dan Achilles met ook 1 punt minder. Beide ploegen hebben wel wat afstand genomen van de gevarenzone en het is dan ook zaak om daar weg te blijven. Een mooi resultaat aanstaande zaterdag zou daarbij enorm welkom zijn.

Achilles Veen moest afgelopen zaterdag zijn meerdere erkennen in nummer vier Zwaluwen. De groen-witten speelden echter een goede eerste helft, maar de trekker werd niet overgehaald. In de tweede helft kantelde de wedstrijd volledig en de thuisploeg wist het net wel te vinden waardoor de eindstand 1-0 op het scorebord kwam te staan. Zaterdag in de thuiswedstrijd tegen de Amsterdammers dus nieuwe kansen op drie punten aan het totaal toe te voegen.

De wedstrijd op De Hanen Weide begint aanstaande zaterdag om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Colin Prooi uit Hellevoetsluis. Hij wordt geassisteerd door Martijn Jansen en Edwin Vlek.

Het team van de week is onze JO8-1 en de Pupil van de Week is Sophie van den Heuvel. Sophie speelt achterin in de JO9-1 en zit in groep 5 van de Oranje Nassauschool. Haar favoriete voetbalclubs zijn Achilles Veen en Ajax en haar favoriete spelers zijn Frenkie de Jong en Thijs van den Berg. Laten we hopen dat Sophie goed kan voorspellen, want zij voorspelt een 2-1 overwinning voor Achilles Veen!

Na de wedstrijd gaan we het in de kantine weer ouderwets gezellig maken. Ons veteranenelftal heeft namelijk de organisatie van het kantine-feest in handen. Mi Amigo zal in samenwerking met Starpower weer zorgen voor de beste en foutste hits uit de jaren 70, 80 en 90! #nix18 – Onder de 25? Legitimatie verplicht!