Dubbel(ver)slag voor Achilles Veen 3

AV3

Zowel in de beker tegen Sleeuwijk 5 als in de competitie tegen GVV’63 3 werden overwinningen behaald door de Veense vedetten. In de twee thuiswedstrijden werd het respectievelijk 8 – 5 en 5 – 2 voor de groen-witte equipe.

Allereerst de wedstrijd tegen Sleeuwijk voor de beker welke vorige week zaterdag werd gespeeld. Er mocht thuis worden gespeeld tegen de zwart-witten. Er niet bij waren Aaziz ‘van de aardbodem verdwenen’ Laatiyaoui, Ad ‘op de weg terug’ van Ballegooijen, Mart-Jan ‘ghost’ Nieuwenhuijzen en Gerhard ‘ik moet naar een verjaardag’ Boogaard. Matthijs ‘mabu’ Burghout had deze dag de zorg voor zijn zoontje.

Roy ‘Scooterkoning’ Vos en Jan ‘trainen is niets voor mij’ Honcoop versterkten deze maal Veen 4.

Afwezig in verband met blessureleed waren Reinier ‘witte’ Vos en Huibert ‘Shakespeare’ van Helden.

Om al deze lege plekken op te vangen werden vanuit Veen 5 alias het veteranen-team een tweetal spelers bereid gevonden om aan te sluiten bij Veen 3 te weten Jacco ‘de pijp’ Schreuders en Johan ‘de soes’ Vos.

Op de bank startten de eerdergenoemde Johan Vos en Gerwin ‘koentje’ Sack.

De eerste helft domineerde Veen 3 en derhalve liep men ook vrij vlot uit naar een riante en terechte voorsprong.

Zeer vlotjes tekende William ‘spien’ Vos voor de 1 – 0, ‘good old’ Jacco Schreuders tekende op voor hem karakteristieke wijze voor de 2 – 0 en Ruben ‘Pablito’ Burghout met een geplaatst schot zoals alleen hij dat kan voor de 3 – 0.

Na de rust tilde de Veense brigade de score behendig naar een 5 – 0 voorsprong door goals van wederom Jacco Schreuders en ook de ingevallen Johan ‘twin’ Vos deed een duit in het zakje.

Hierna kwam de klad erin en zakte het niveau van Veen 3 tot onder het vriespunt.

Binnen no-time scoorde Sleeuwijk de 5 – 1 en was Johan de Soes zo vrij om voor Sleeuwijk de 5 – 2 binnen te koppen (lees: in eigen doel dus). William Vos benutte hierna een rebound en maakte er 6 – 2 van.

Hierna werd er naar hartenlust gehusseld door de thuisploeg waardoor de gehele organisatie wegviel. Hierdoor konden de toekomstig gemeentegenoten van de Veensen in rap tempo voor de 6 – 3, 6 – 4 en 6 – 5 zorgen.

Dit resulteerde uiteraard in klotsende oksels bij Veen 3 en daarom gaf men weer even gas.

Door ieder een goal te scoren wisten zowel Jacco de Pijp als William de Phillens hun valse hattricks te voltooien en zo voor 7 – 5 en 8 – 5 te zorgen.

Conclusie: door in de beker, de volgende ronde zal worden gespeeld tegen Kozakken Boys 4.

 

 

 

Dan de wedstrijd tegen GVV’63 van afgelopen zaterdag.

Afwezig waren Aaziz ‘waar ben je toch?’ Laatiyaoui, Ad ‘Daddy cool’ van Ballegooijen, Mart-Jan ‘raadsel’ Nieuwenhuijzen.

Ook Badr ‘Battigoal’ Laatiyaoui was afwezig omdat hij op bedevaartstocht naar Egypte moest.

Helaas was het voor William ‘koppelingset’ Vos, Huibert ‘Shakespeare’ van Helden en Reinier ‘enkel’ Vos niet mogelijk om mee te spelen in verband met blessures.

Bij een wedstrijd tegen GVV’63 verwacht je een strijd op leven en dood, een schoppartij waarbij knieschijven als frisbees rondvliegen en waarbij kniebanden en hamstrings je als postelastieken om de oren schieten.

Niets was minder waar want deze ploeg uit Gameren bleek een redelijk voetballende ploeg welke uit behoorlijk vriendelijke spelers bestond.

Tegen de verhoudingen in kwam de groen-witte mannschaft op achterstand en dat gebeurt niet vaak: 0 – 1 door zwak verdedigen van de thuisploeg. Zelfs keeper Nano ‘Ballyrina’ van Ballegooijen kon deze goal niet voorkomen.

Gelukkig werd niet lang daarna de 1 – 1 op het scorebord gezet na een grote kans voor Peter ‘Dan Bilzerian’ van Helden, hij miste, ook de rebound werd gemist maar daar was Jantje Honcoop die de rebound van de rebound wel wist te verzilveren.

Nog in de eerste helft werd de score in het voordeel van de Veensen getild naar 2 – 1. Een goede loopactie van de jongste Van Helden telg werd gezien door Gerwin ‘Tattoo Bob’ Sack en op waarde geschat. De lange bal kon met een subtiele voetbeweging over de grabbelende keepert tegen de netten worden geschoten en in de netten worden gedeponeerd.

Daarna was het Jan Honcoop die op onreglementaire wijze werd afgestopt. De terecht ontvangen penalty was een prooi voor onze aanvoerder Arjan Klop die 3 – 1 aantekende.

Na rust een vrolijk verder spelend Veen 3. Op de flanken achterin hadden Roy ‘karatekid’ Vos en Frank ‘blauw kontje’ van Ballegooijen een heerlijk middag. Centraal achterin speelde Gerwin ‘duif’ Sack tegen zijn Poolse tweelingbroer, in de tweede helft was Gerwin dus eigenlijk een tegenpool. Nick ‘boumstam’ Bouman ging de vlag hanteren en genoot heerlijk van een peukie.

Met veel snelheid en vernuft op de links- en rechtsbuiten in de personen van Gerhard ‘kapke’ Boogaard en Michael ‘Clio’ van der Velden moest het wel goed gaan komen.

Er werd frivool en fris voetbal gespeeld door Veen 3. Een scherpe loopactie van Ruben ‘Pablo’ Burghout werd doorzien door Arjan Klop. Op nagenoeg identieke wijze als de goal in de eerste helft kon Ruben de bal over de wederom grabbelende keeper heen liften en de 4 – 1 aantekenen.

Veen 3 liet de strakke teugels wat vieren en prompt viel daar de 4 – 2.

Het slotakkoord echter kwam op naam van Michael ‘Gianluca Vialli’ van der Velden die precies op de goede plek stond. Door middel van een vlammend schot (een rollertje) hobbelde de bal in het lege doel 5 – 2.

Conclusie: drei punkte in der pocket.

Komende zaterdag geen wedstrijd, de week erop spelen we uit tegen GRC’14 5 om half 3, komt dat zien!