Niet om aan te zien, maar wel 3 punten voor VR1!

Het paasweekend geldt als inhaalweek en aangezien Achilles Veen VR1 er daarvan nog enkele heeft openstaan, mocht het deze zaterdag aantreden. De hekkensluiter van de competitie, WNC uit Waardenburg was de tegenstander. Na het fiasco van vorige week had Achilles wel iets recht te zetten. Bij het verzamelen en de navraag naar de mentale en fysieke gesteldheid bleek dat er deze zaterdagochtend geen enkele kater aanwezig was. Het bleek zelfs dat iedereen er echt zin in had vandaag. Om het nog bonter te maken zei Raïsa zelfs dat ze vandaag als opkomende back ging spelen.

Een record aantal speelsters konden vandaag ingezet worden en zelfs de voltallige selectie was aanwezig. Veel te kiezen hoefde de trainer alsnog niet, want Nicole en Mirte H zouden later aansluiten en Rosa hadden we al weken niet gezien, dus een hele wedstrijd zou ook niet gaan lukken. De opstelling dan: Carola op goal, (opkomende) linksback Raïsa, centraal Emmie en Ingrid en rechtsback Romy. Het middenveld werd bevolkt door links Tabitha, rechts Charlotte en in het midden Nena en Linde. Voorin begon wederom het duo Mirte vR en Shanna.

Grote gedeeltes van de wedstrijd ging Achilles mee met het rommelige spel van WNC, maar wanneer er dan echt gecombineerd werd, stond WNC enkel als veldopvulling toe te kijken. Zo ook bij een vloeiende combinatie over rechts, die uitkwam bij Nena. Zij gaf de voorzet, maar deze leek weggewerkt te worden. Echter kopte de verdedigster van WNC de bal niet weg, maar verlengde hem waardoor ze haar eigen keepster verschalkte. Om dit doelpunt toch nog een Veens tintje te geven stond Linde vlak voor de doellijn om de bal binnen te werken. 1-0!

Achilles stond voor en dat is iets wat niet vaak gebeurd en wat we dus moeten koesteren. Vandaar dat het 5 minuten later al weer 1-1 stond door een vrije trap van WNC.

Als er 1 team in de 1ste helft op voorsprong verdiende te komen was het wel Achilles. Vandaag werd dat dan ook uitgedrukt in cijfers. Achilles bleef rustig combineren tot er een gaatje ontstond en deze werd gevonden door Nena die Shanna wegstuurde. Zij hoefde alleen nog de laatste vrouw te verschalken voordat het doel inzicht kwam. Ze speelde de bal rechts en ging zelf linksaf, op dit moment was het goed te zien dat Shanna een Citroën C1 bestuurt en haar tegenstandster waarschijnlijk een vrachtwagen met aanhanger. Het verschil in draaicirkel werd pijnlijk duidelijk en de vrachtwagen probeerde tevergeefs nog een crash aan te richten. Alhoewel zo’n wagentje ook niet al te snel optrekt, scheurde ze deze keer voorbij en ook de uitkomende keepster kon de voorsprong niet meer voorkomen. 2-1!

Kort daarna nam een verdedigster van WNC een achterbal en probeerde hierbij op te bouwen met een andere verdedigster. Je hoeft geen voetbalanalist bij VI te zijn om te zien dat er een kaats aan zat te komen. Het hielp ook wel dat deze kaats veel te kort was en de bal op de 16 stil bleef liggen. Shanna was al een tijdje onderweg om paniek te stichten en vond ineens de bal voor haar voeten. Hij was perfect klaargelegd dus ze hoefde alleen nog maar de trekker over te halen en het netje bolde wederom. 3-1!

In deze periode was Achilles heer en meester en het volgende doelpunt liet niet lang op zich wachten. Met weer een beetje hulp van WNC die een buitenspelval opzette, maar dat niet met heel het team deed. Raïsa die net de bal had veroverd, steekte de bal op Linde die het halve veld in haar eentje kon oversteken en rustig op de keepster af kon gaan. Met een fraaie voetbeweging, zette ze de keepster op het verkeerde been en schoot ze de 4-1 binnen! “lekker Lin!” “ja maar ik scheet hem wel”. Gelukkig tellen ook die doelpunten.

Met een lekkere voorsprong de rust in, was het plan. Echter is Achilles Veen VR1 meer van de spontane ideeën en bracht het was spanning terug in de wedstrijd door WNC weer tot 4-3 te laten komen.
Na rust ging de zon schijnen en dat was ook het enige positieve aan de 2de helft. Vanuit het veld was het al niet om aan te zien, maar gelukkig konden de supporters nog wel even genieten van het weer.

Het eerste halfuur was het tegenhouden geblazen voor Achilles en moest Carola een aantal keer optreden om de gelijkmaker te voorkomen. Een kwartier voor tijd nam Achilles het initiatief weer over en kwam het niet meer in gevaar. Achilles slaagde er zelfs in om de 3 punten veilig te stellen. Er waren al heel wat corners de revue gepasseerd en ‘die lange’ was al een aantal keer erg dichtbij met kopballen. Vandaar dat Shanna nog één keer dit recept te proberen en ze legde de bal wederom bij Nena op het hoofd. Ze kopte gericht en de bal zweefde langzaam, maar gedecideerd in de verre hoek. 5-3!

We bedanken de supporters die dit afschuwelijke schouwspel 90 minuten hebben volgehouden. Met deze 3 punten kunnen we weer langzaam aan naar boven kijken, al moeten we daarvoor nog heel wat punten pakken.

Vrolijk Pasen en Houdoe!