Voorbeschouwing Achilles Veen – AVV Swift

Na de driepunter van afgelopen week tegen Rijsoord, mag Achilles Veen 1 het zaterdag 31 maart weer in een thuiswedstrijd gaan proberen. Het Amsterdamse AVV Swift is dan de tegenstander.

Voor de gasten op voorhand een lastige wedstrijd, aangezien Achilles Veen de enige ploeg in de Hoofdklasse A is die in thuiswedstrijden dit seizoen nog ongeslagen is. Qua punten is de balans van de onderling gespeelde wedstrijden in evenwicht. Van de 5 eerdere ontmoetingen wisten beide ploegen er twee te winnen.

Eerder dit seizoen in Amsterdam wist Swift de drie punten in eigen huis te houden. Achilles Veen kwam toen nog wel via Joep van den Ouweland op voorsprong, maar vlak voor rust kwam Swift gelijk. In de tweede helft liep Swift uit naar 3-1, maar dit had nog wel meer kunnen zijn aangezien Jamil Kools nog een strafschop stopte. Uiteindelijk kon Sen Aerts nog de 2-3 maken via een strafschop, maar meer zat er toen voor Achilles niet in.

Swift is bezig aan een redelijk anoniem seizoen en bivakkeert eigenlijk al vanaf het begin in de middenmoot. Momenteel wordt de tiende plaats bezet met een voorsprong van 7 punten op de eerste nacompetitieplaats.

We wensen onze gasten uit Amsterdam alvast een goede reis naar De Hanen Weide en hopen op een sportieve wedstrijd. De wedstrijd begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter A.L. van de Ketterij uit Goes.