Achilles Veen 1 speelt gelijk tegen AVV Swift

Zaterdag 31 maart wachtte Achilles Veen 1 een thuiswedstrijd tegen het Amsterdamse AVV Swift. Een week eerder was in Ridderkerk vertrouwen opgedaan met een 2-0 uitzege, dus vertrouwen in een goede afloop was er wel. Na 90 minuten bleef echter vooral het publiek teleurgesteld achter met een 0-0 eindstand zonder enig spektakel.

Achilles Veen begon aan de wedstrijd in de volgende opstelling: Jamil Kools, Freek Langermans, Thijs van den Berg, Sem van der Pijl, Sezer Sulun, Ayden Kuipers, Theo Martens, Toby Tan, Brian Peters, Sen Aerts en Flavio Andjole.

Nadat er van speelzijde was gewisseld werd er afgetrapt en het ging Achilles Veen in de openingsfase niet best af. Er werd steeds slordig balverlies geleden op eigen helft en de helft van de tegenstander werd niet eens bereikt. Gelukkig voor Achilles Veen was AVV Swift niet bij machte om iets te creëren uit de door Achilles geboden kansen.

Na een klein kwartier was daar wel de eerste kans van de wedstrijd en wel voor de Amsterdamse bezoekers. De voorwaartse kreeg echter de bal niet goed geraakt en het gevaar was geweken. Snel daarna was daar een grote kans voor Achilles Veen. Flavio Andjole kwam erdoor over links, maar zijn inzet werd geblokt door de Amsterdamse keeper die goed zijn doel uit was gekomen. De rebound die werd geboden werd door Brian Peters richting verre hoek geschoten, maar daar stond een verdediger klaar om de bal van de lijn te halen. De daaropvolgende rebound van Toby Tan werd wederom gered door de doelman van de gasten.

Na 20 minuten spelen weer een grote kans voor Swift. Een voorzet vanaf de linker kant werd knap ingekopt, maar Jamil Kools wist miraculeus te redden en hield daarmee zijn ploeg op de been.

Het restant van de eerste helft leverde niet meer op een paar afstandsschoten van Theo Martens en een gele kaart voor Freek Langermans na een overtreding aan de zijlijn.

Waar na een matige eerste helft gehoopt werd op meer spektakel in de tweede helft, was het tegenovergestelde waar. In de 70e minuut werd Flavio Andjole vervangen door Niek Wilborts en 5 minuten later mocht Kees Schellekens nog invallen. Voor hem ging Ayden Kuipers eraf.

In de 77e minuut kreeg Swift het toch nog voor elkaar een kans te creëren maar ook hier stond Jamil Kools een Amsterdamse treffer in de weg.

Gelukkig voegde de prima leidende Van de Ketterij niet te veel extra tijd toe en werd er na ruim 90 minuten afgefloten bij een 0-0 eindstand.

Koploper Noodwijk verstapte zich vorige week in Gouda, maar liet er dit weekend geen gras over groeien en versloeg Argon in een thuiswedstrijd met 5-0. Ook Ter Leede wist 3 punten te pakken bij Smitshoek: 1-3. SteDoCo liep evenals Veen ook tegen puntenverlies aan. Uit bij AFC werd het 1-1. HSV Hoek lijkt niet te stoppen en won uit bij Rijnvogels met 1-3.

Overige uitslagen: Nootdorp – Rijsoord 0-0, Zwaluwen – FC s’Gravenzande 2-5, RVVH – Jodan Boys 0-3

Zaterdag 7 april mag Achilles Veen het opnieuw in een thuiswedstrijd gaan proberen. Tegenstander op De Hanen Weide is Zwaluwen uit Vlaardingen. Aftrap: 14:30 uur.