Goed spel Achilles Veen 1 niet beloond

Achilles Veen 1 zag zaterdag 8 december het goede spel tegen Zwaluwen Vlaardingen niet beloond worden met 3 punten. De wedstrijd eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

Giovanni Franken had weer een keer een basisplaats ingeruimd voor Ilias Zaimi die links voorin mocht starten. De volledige opstelling zag er als volgt uit: Jamil Kools, Sem van der Pijl, Maarten Boddaert, Rico Geeroms, Sezer Sulun, Theo Martens, Toby Tan, Ayden Kuijpers, Thomas de Man, Niek Wilborts en Ilias Zaimi.

De gasten uit Vlaardingen hadden een wat roerige aanloop naar de wedstrijd. Onderweg naar Veen had de Vlaardingse spits ziek en spugend de bus verlaten en kon dus niet starten. Dit dwong de trainer van Zwaluwen zijn opstelling vlak voor de wedstrijd nog aan te passen.

Met de veldverlichting alvast aan begon Achilles Veen meteen na de aftrap de aanval te zoeken. Binnen 10 minuten waren er al drie goede kansen genoteerd waarvan één voor Zwaluwen. Snel daarna volgden nog goede kansen voor Ilias Zaimi, die zijn inzet tot corner verwerkt zag worden, en de beste was na 20 minuten spelen misschien nog wel voor Ayden Kuijpers die vrij kon schieten vanaf zo’n 12 meter, maar ook zijn inzet gepakt zag worden door de Vlaardingse keeper.

Ook daarna blijft Achilles Veen de aanval zoeken met onder andere nog een grote kans voor Niek Wilborts. Hij passeerde wel de doelman, maar zag zijn inzet nog door een verdediger van de lijn gehaald worden. Ook Zwaluwen kon uit een counter nog een keer gevaarlijk worden, maar dat schot ging naast.

Na ruim een half uur spelen is het weer Ilias Zaimi die, deze keer over de rechter kant, gevaarlijk kan worden. Hij heeft vrij baan en lijkt de bal zo af te kunnen leggen op de volledig vrij staande Niek Wilborts, maar in plaats daarvan tikt hij de bal net te ver voor zich uit waardoor de keeper de bal kan oprapen.

Ook in de tweede helft verandert het spelbeeld niet. Achilles Veen blijft de aanval zoeken en in de 50e minuut wordt een van de Vlaardingers op de bon geslingerd voor een overtreding op Sezer Sulun. Vlak daarna valt alweer een goede kans voor de groen-witten te noteren. Deze keer is het Toby Tan die naast schiet.

Net voordat er een uur gespeeld is, is de volgende grote kans alweer voor Ilias Zaimi, die helaas ook deze keer de doelman niet weet te verschalken. Er volgen vervolgens weer twee goede kansen voor Thomas de Man en ook Ilias Zaimi kreeg na een knappe actie van hemzelf nog een kans, maar steeds was de Vlaardingse doelman een sta in de weg of het vizier van de groen-witten stond simpelweg niet goed genoeg op scherp om het net te vinden.

Ruim een kwartier voor tijd krijgt Rico Geeroms nog een gele kaart wanneer hij met een ‘nuttige’ overtreding een doorbraak van Zwaluwen voorkomt en vlak voor tijd krijgt ook Ilias Zaimi nog een gele kaart wanneer hij een in de ogen van de scheidsrechter gevaarlijk blok zet.

Tussendoor kreeg Niek Wilborts nog een keer een kans om op voorsprong te komen, maar ook deze poging krijgt hij niet tussen de palen. Het laatste wapenfeit is voor Ayden Kuijpers die ver in blessuretijd vanaf zo’n 40 meter nog probeert de ver voor zijn doel staande doelman te verschalken, maar zijn schot gaat nipt over. Na het laatste fluitsignaal staat op het scorebord dus nog dezelfde score als bij het beginsignaal van de vandaag prima leidende scheidsrechter Eijgelsheim.

Achilles Veen speelde misschien wel zijn beste wedstrijd van dit seizoen, maar zag dat helaas niet beloond worden met drie punten.

Promovendus RKAV Volendam lijkt onbedreigd door te gaan stoten naar de derde divisie. In een thuiswedstrijd tegen nota bene nummer twee ’s-Gravenzande werd het maar liefst 4-0! De Volendammers hebben nu 10 punten voorsprong op de nieuwe nummer twee Ter Leede. Zij wonnen hun wedstrijd uit bij Nootdorp met 0-2 en gingen dus ’s-Gravenzande voorbij.

Overige uitslagen: DFS – Smitshoek 0-1, SC Feyenoord – XerxesDZB 4-2, Jodan Boys – Spijkenisse 3-2, Jong FC Den Bosch – AVV Swift 1-0, Capelle – Rijnvogels 2-2

Zaterdag 15 december staat de laatste competitieronde voor de winterstop op het programma. Voor Achilles Veen staat dan opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. De tegenstander is Smitshoek uit Barendrecht.