Voorbeschouwing Achilles Veen – Zwaluwen

Na de uitwedstrijd in Amsterdam van afgelopen week waar Achilles Veen met 2-2 gelijk speelde, speelt Achilles Veen zaterdag 8 december een thuiswedstrijd tegen Zwaluwen uit Vlaardingen.

VV Zwaluwen is een voetbalclub uit Vlaardingen die werd opgericht op 5 september 1935 door leden van de jongelingenvereniging L&V en heette in eerste instantie L.V.V. Zwaluwen. Momenteel heeft de vereniging ongeveer 950 leden en een accommodatie met 4 velden. Sinds 2010 komt de club uit in de Hoofdklasse.

De Vlaardingers wisten afgelopen zaterdag met niet mis te verstane cijfers Capelle aan de kant te zetten: 6-2! Maar over heel het seizoen bekeken is het voor Zwaluwen ook een wisselvallig seizoen. Wel zijn ze tot op heden de enige ploeg die koploper Volendam aan de kant wist te zetten. In Vlaardingen werd het 3-1 voor de thuisploeg.

De zegereeks van Achilles Veen werd afgelopen zaterdag door AVV Swift onderbroken. In Amsterdam werd het een terecht gelijkspel tussen twee ploegen die allebei op zoek waren naar de winst. We gaan er dan ook vanuit dat Achilles Veen ook aanstaande zaterdag weer vol voor de winst zal gaan en zo in ieder geval over Zwaluwen heen kan springen op de ranglijst. En wie weet wat de overige uitslagen nog kunnen veroorzaken.

In de onderlinge wedstrijden is Zwaluwen Achilles Veen niet slecht gezind als tegenstander. Van de laatste 10 ontmoetingen wist Achilles Veen er 6 te winnen. Slechts 1 wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Opvallend is wel dat maar twee keer de thuisploeg wist te winnen. Gelukkig was dit beide keren wel Achilles Veen, dus laten we hopen dat dit aanstaande zaterdag weer gaat lukken!

De wedstrijd van zaterdag begint om 14:30 uur en staat onder leiding van de jonge scheidsrechter Michael Eijgelsheim uit Oirschot. De Pupil van de Week is de 8-jarige Tristan Sack uit onze JO9-1.

Na de wedstrijd gaat ons tweede elftal zijn best doen om er een gezellige avond van te maken! Vanaf 18:00 uur gaat “Ut Twidde Goes Hard” van start! Iedereen is daarbij welkom en de entree is gratis! #nix18