VR1 Heeft de Wind in de zeilen

Zaterdagochtend verschenen de eerste afgelastingen op de site met daarbij de mededeling dat het veld voor onze wedstrijd om 09:30 opnieuw gekeurd zou worden. Vele zouden het niet erg vinden om een ronde over te slaan en de rest was waarschijnlijk nog niet buiten geweest. Toen rond een uur of 10 duidelijk werd dat we er echt niet onderuit zouden komen, was het natuurlijk onmogelijk om nog op de afgesproken tijd op locatie te zijn. 3 kwartier voor de wedstrijd kwamen we aan in de kleedkamer en misten we nog een aantal personen. De meeste daarvan hadden doorgegeven later te zijn, maar dan heb je ook nog Carola. Die bleek, nadat ze wakker was gebeld na onze sinterklaasviering op stap te zijn geweest met een aantal vreemde mannen.

De warming-up had vandaag 2 gezichten, het deel met de wind mee en het deel met wind tegen. Het feest was helemaal compleet toen het ook nog begon te regenen. Aangezien het grootste gedeelte van ons team ‘’mooiweervoetbalsters” zijn, was ook vandaag de dug-out weer een gewilde plek. Deze was echter besteed aan Chantal, Kiki, Mirte vR en Nina en Charlotte vdW die ons kwamen versterken. De 11 (on)gelukkigen waren Nicole op goal, Raïsa, Ingrid, Nena en Romy achterin. Op het middenveld stonden Mandy, Tabitha, Carola en Mirte H. Voorin stonden Charlotte (Bokkie) en Shanna geposteerd.

Als het bijgehouden zou worden, zou de eerste goal een goede kanshebber zijn voor de snelste goal in de historie van het Veense damesvoetbal. Welgeteld 4 balcontacten verdeeld over 2 speelsters en de bal lag in het netje. Nena en Shanna namen dit op hun bordje. Aftrap, aanname, lange bal over de verdedigsters, schuiver in de verre hoek en het leek een zorgeloze dag te worden voor VR1. 1-0!

Niet veel later volgde ook de 2-0 op aangeven van Tabitha, schoot Shanna binnenkant paal de volgende goal binnen. Ook de 3-0 werd door Tabitha aangegeven en door Shanna afgemaakt, deze keer niet gepolijst in het hoekje maar hard en hoog door ‘demidde’.

Dat RKDVC totaal niet van hun helft af kon komen zorgde ervoor dat ook de verdediging maar eens met de aanval ging bemoeien. De 4-0 kwam tot stand door een afstandsknal van Ingrid, de keepster kon nog redden, maar kon niet voorkomen dat Charlotte vdW er als de kippen bij was om de 4-0 binnen te schieten!

De 5-0 werd wederom voorbereid door Tabitha die aan het strooien was met op maat gemaakte steekballen dwars door de verdediging. Zo ook met deze aanval waarbij ze Shanna wegstuurde, de keepster kwam met alle geweld uit met werd omzeild met zo’n akelig vies stiftje’ net over de inglijdende keepster heen.

De 6-0 was bijna een replica van de vorige goal. Weer was het Tabitha die de verdediging openritste met een steekbal en weer was het Shanna die koeltjes afwerkte.

Na de rust werd het iets rommeliger, maar dat weerhield Achilles er niet van om de score verder op te voeren. Niet veel later zagen de supporters alweer een replica van de 5-0 en 6-0. Je kan het vergelijken met de acties van Robben, je weet wat hij gaat doen, maar toch is het niet af te stoppen. Zo ook was het tandem Tabitha en Shanna niet af te stoppen deze zaterdag en dus kwam ook de 7-0 op deze manier tot wasdom.

Om een keer wat variatie in het spel te gooien, gaf Nicole de volgende steekbal waardoor Shanna alleen op de keepster af kon en het doelsaldo nog iets kon opvijzelen. 8-0!

Ondertussen was RKDVC ook een keer op visite geweest bij ons 16 meter gebied, waar Mirte vR de 2de helft op het doel stond en daar werkte zij de 8-1 binnen.

Niet veel later werd het verschil weer 8 door Tabitha die vandaag ook nog haar welverdiende doelpuntje mocht meepikken. Al maakte ze dit nog bijzonder spannend door eerste 2 keer tegen de keepster aan te schieten, maar 3 keer is scheepsrecht en de bal kwam alsnog in het doel terecht. 9-1!

Voor de 10de van de avond werd er dan eindelijk iets origineels bedacht in plaats van steekballen, nadat een eerdere aanval was gestopt door RKDVC was de bal weer bij Nicole terecht gekomen. Zij speelde de bal in op Shanna, die wegdraaide bij haar tegenstandster en de 10-1 binnenschoot.

Bij de 11-1 werd toch weer teruggegrepen naar het oude recept. Deze keer was het Nena die Shanna vrijspeelde, die eerst nog het halve veld moest oversteken om oog in oog met de keepster haar 9de van de avond binnen te schieten.

We hopen deze perfecte reeks vol te kunnen houden tot de winterstop, maar daarvoor moeten nog wel 2 inhaalwedstrijden gewonnen worden.

Houdoe!