Effectiviteit is niet Baardwijk haar specialiteit

We mogen weer! En wat hadden ze er zin in. De 1ste wedstrijd waren ongeveer 8 vrouwen op de been te krijgen, waardoor deze verzet werd. Vandaag vertrokken we met 12 vrouwen waarvan er 3 pas 1x getraind hadden en een jong bloempje dat door haar rug is gegaan. Katers waren wonderwel vandaag niet aanwezig.

1 uur, tijd om te vertrekken naar Waalwijk. Na ongeveer 3 min rijden, zien we bij de kromme nol een groot aantal groene tenues staan. Ondertussen staan er 12 vrouwen naar 1 wiel te kijken, om te concluderen dat alleen de wieldop een beetje los zit. Ginne paniek, we kunnen weer verder.

Alsnog komen we een uur voor de wedstrijd aan op het complex van baardwijk. Waar ze zelfs de doelpalen in hun gele thema hebben laten roesten. De kleedkamer daar komen we later bij het douchen wel op terug.. Omgekleed en de warming up overleefd, wat zeker geen vanzelfsprekend was, aangezien er een putdeksel midden in het warmloopveld zit.

Goed. De wedstrijd. Daar heb je er 11 voor nodig en die stonden in de volgende opstelling: Iris op goal, rechtsback Anouk, centraal Romy en Ingrid en linksback Eva. Op het middenveld stond verdedigend Nena, aanvallend Shanna en op de flanken Charlotte en Mandy. Voorin begonnen Else en Sanne. Maxime begon op de bank en later zou Nicole nog aansluiten, en kregen we versterking van de MO19, Femke en Jadie.

Na een kwartier voetballen had het zomaar 3-0 kunnen staan, ware het niet dat Iris een grote sta in de weg was voor Baardwijk. Zij kregen dan ook de putdeksel op hun neus door een scherpe counter van Achilles. Sanne werd weggestuurd (ja die stond er na 15 min nog steeds in, want ze heeft tegenwoordig een puffer) en snelde iedereen voorbij om vervolgens een goede voorzet af te leveren. Vervolgens kwam Else met een al dan niet bedoeld overstapje waardoor Shanna compleet vrij in de 16 de bal ontving en rustig kom binnenwerken. 0-1

Wat Romy op vakantie in Marbella allemaal heeft gedaan blijft een raadsel, maar na een min 25 lag ze in onze 16 met de bal tussen haar benen te breakdancen. Aan het einde van deze show pakte Baardwijk de bal af en schoot warempel een keer raak. 1-1

Ik hoor het jullie al denken, kan Nena na een kind te hebben gebaard en na corona nog steeds zo hard schieten? Zeker! En zelfs met links schoot ze de 1-2 tegen de touwen.

Eindelijk was daar dan het verlossende rust signaal en wat waren we daar aan toe. We zagen er waarschijnlijk zo verminkt uit dat de weergoden besloten ons even flink af te koelen. Met de start van de 2de helft begon het een partij te hozen.

Ondanks de regen ging de 2de helft verder waar de 1ste gebleven was. Baardwijk miste nog een kans of 37 en Achilles bleef uiterst effectief. Na goed verdedigend werk sloegen ze wederom toe in de omschakeling. Shanna ontving de bal op het middenveld en stak Maxime weg in de diepte. Zij bleef een op een met de keepster ijzig kalm en schoot de 1-3 binnen!

Gingen dan echt al onze kansen erin? Nope he Boooook.

Het laatste deel van de wedstrijd speelden we met de keepster van de MO19 in de spits. En met succes, na een afgeslagen corner van Achilles bracht Anouk de aanval nieuw leven in door Shanna de hoek in te sturen. Zij gaf voor en de keepster dacht hem te hebben. Maar da was nie. De bal belande in de voeten van Femke die de 1-4 op het scorebord zette!

3 punten in de 1ste wedstrijd van dit seizoen, wie had dat gedacht.

Goed, tijd om te douchen. Stel je je eigen douchekabine voor of als je een hele grote hebt die van de buren. Zet daar dan 4 douchekoppen in en 4 vrouwen. Je kan het je voorstellen, het was enorm gezellig en voor velen een utopie.

Houdoe!