Achilles Veen 3: allegaartje team wint van Rhelico 2

De tweede bekerwedstrijd eindigde voor Veen 3 in een overwinning. Na een redelijk tot goede wedstrijd van Veense kant werd er een 2 – 0 uit het spreekwoordelijke vuur gesleept.
Deze keer mochten we thuis in ons oude vertrouwde Veen aantreden. Rhelico 2 of te wel Rhenoy Lingeboys Combinatie was de tegenstander van de groen-witte Mannschaft.

Het lijstje afwezigen was wederom ellen lang. Gestart werd met 11 spelers op het veld en een vlagger in de vorm van Gerben ‘aaahhh’ Verheij. Gerrold ‘Mourinho’ Burghout zou later aansluiten.

Afwezigen waren Reinier ‘Arjen Robben’ Vos, Aaziz ‘the ghost’ Laatiyaoui, Badr ‘ik kom binnenkort, man’ Laatiyaoui, Matthijs ‘MABU’ Burghout, Ad ’afwezig’ van Ballegooijen, Henry ‘Gibraltar’ Schouten, Arjan ‘el capitano’ Klop, Nick ‘Napalm’ Bouman, Gerhard ‘Schoonenberg’ Boogaard, Johan ‘weg van teruggeweest’ Vos, Andreas ‘dreke’ Vat, Michael ‘Mikachu’ van der Velden en Huibert ‘shakespeare’ van Helden waren wegens uiteenlopende vast en zeker legitieme reden niet paraat om mee te doen in deze battle.

Op doel begon weer onze Nano ‘d’n bally’ van Ballegooijen. In de spits startte wederom onze vriendelijke reus met zeven mijls laarzen Arno van Loon. Vanuit Veen 2 was onze Niek ‘sprinkhaan’ Timmermans zo vriendelijk om de longen uit zijn lijf te rennen. Centraal achterin de duurste verdediger die ooit heeft gespeeld in Veen 3 namelijk Ferdi ‘de fik erin’ Kwetters.

De wedstrijd begon ‘laid back’ vanuit Veens perspectief. De oudere vedetten speelden het lederen object rustig rond en over het algemeen een stuk jongere spelers van Rhelico jaagden flink af. Na een minuut of 10 merkten ze dat dit geen effect had en stopten ze met jagen.

De wedstrijd was rommelig en speelde zich met name op het middenveld af. Beide ploegen leden veel balverlies in de voorhoede. Een aantal noemenswaardige momenten in de eerste helft:
– Nano die bij Peter het licht uit zijn ogen schiet bij een uittrap;
– Gerben die geblesseerd is en de geblesseerd geraakte Peter moest vervangen;
– Harm die al na 20 minuten liep te trekkebenen;
– Arno die het zowaar volhield;
– Marco ‘Lucht happie’ Honcoop als fladderende buitenspeler;
– Peter die (zo lijkt het op het eerste oog) redelijk zwaar geblesseerd het veld moet verlaten met een spierblessure aan zijn kuit;
– Een keiharde regenbui waardoor de perfect leidende scheidsrechter snel affloot en rust ging houden.

Tweede helft een ander verhaal. We speelden ‘naar de dijk toe’ en dat maakt zoals u vast wel weet ongekende krachten los bij de Veen-mannen.
Voetbal technisch was Veen veel sterker dan haar Rumptse tegenstander. Na verloop van tijd werd dit bij vlagen prima veldspel ook gekoppeld aan gecreëerde kansen.
Een mooie aanval over rechts gaf Harm ‘lang weekend’ van Ballegooijen de kans om vallend de bal op goal te schieten. Helaas voor iedereen met een groen-wit hart spatte de poging uiteen op de buitenkant van de linkerpaal.

Uit een van de navolgende aanvallen kreeg Veen 3 een corner te nemen die werd getrapt door Niek ‘mini Dies’ Timmermans. Zijn poging kwam precies op de kalende tokus van Ferdi Kwetters. Op miraculeuze wijze werd de bal uit het doel geranseld hetgeen weer een corner betekende.

Uit deze corner was het onze boomlange Arno die de bal kopte en onberispelijk binnen werkte: 1 – 0.

Niet lang daarna viel ook zowaar de dik verdiende 2 – 0. Met de nadruk op dik. Onze Marco ‘appie’ Honcoop stond op de juiste plaats om na een scrimmage vanuit een corner het laatste zetje te geven: 2 – 0. Veen 3 speelde het potje hierna rustig uit tot de tegen perfect aan leidende scheids voor het einde floot.

Nog goed om te melden dat het hele team een zeer goede tweede helft heeft afgewerkt. Dit feit mag zeker genoemd worden en de jongens verdienen hier een compliment voor.