Eenvoudige overwinning op Achilles ‘29

Zaterdag 15 februari mocht Achilles Veen aantreden tegen Achilles ’29 op Sportpark Noord in Groesbeek. De wedstrijd tegen de hekkensluiter van de Hoofdklasse A was nooit een gelijke strijd en leverde een eenvoudige 5-0 zege op.

Voor meer aanvallende stootkracht koos John Karelse ervoor om Rémon Koenen op het middenveld te posteren. Dit leverde in de voorhoede een basisplaats voor Thomas de Man op, die afgelopen week tegen Alem ook al een goede indruk maakte met 3 goals. Sem van der Pijl startte ten koste van Rico Geeroms in de basis.

De wedstrijd begon wat aftastend, maar na een minuut of 10 spelen begon Achilles Veen kansen te creëren. Rémon Koenen werd ‘weggestoken’ door Thomas de Man, Berry Sonnenschein kreeg een schietkans, een verdediger van Achilles ’29 werkte bijna een strakke voorzet van Sen Aerts in zijn eigen doel en Thomas de Man schoot vanaf randje ‘zestien’ ruim over.

Maar na een klein half uur spelen was het toch raak voor Thomas de Man. Op aangeven van Sen Aerts kon hij beheerst de 0-1 tegen de touwen werken.

Nog geen minuut later lijkt Rémon Koenen doorgebroken te zijn, maar hij wordt door een verdediger (die geel krijgt)  naar de grond gewerkt. Vervolgens schiet Koenen zelf de toegekende vrije trap in de verre hoek. 0-2 na een half uur spelen.

Kort na de 0-2 laat Thomas de Man zien nog steeds in goede vorm te verkeren. Eerst creëert hij zichzelf ene kans en schiet ruim naast. Een paar minuten later probeert hij het nogmaals en schiet op de paal, maar na 43 minuten spelen is het toch raak voor de 0-3 en de tweede van Thomas de Man. Een mooie aanval door het midden komt via Diego Meerveld bij Thomas de Man voor de voeten. Via de keeper krijgt hij de bal in de goal en dit brengt de ruststand op 0-3.

Meteen na de rust lijkt Sem van der Pijl de voorsprong al te vergroten, maar zijn treffer wordt afgekeurd. Hij stond buitenspel toen Thijs van den Berg de vrije trap verlengde. Achilles Veen blijft de aanval zoeken en in de 60e minuut pikt ook spits Sen Aerts op aangeven van Rémon Koenen weer zijn goaltje mee: 0-4!

Achilles Veen blijft nog steeds aanvallen en Achilles ’29 begint een beetje gefrustreerd te raken en krijgt wat gele kaarten. Een kwartier voor tijd is het echter opnieuw Rémon Koenen die doel treft. Een vrije trap belandt eerst voor de voeten van Teun Sebregts, maar hij schiet op de lat. Rémon Koenen lukt het wel om de rebound in het doel te werken: 0-5!

In het laatste kwartier werd alleen nog een verdediger van Achilles ’29 met een ogenschijnlijk nare blessure afgevoerd. Laten we hopen dat het letsel meevalt.

Achilles Veen boekt dus een eenvoudige 5-0 zege tegen hekkensluiter Achilles ’29 in Groesbeek.

Jorn Wagener, Sem van der Pijl (71’ Toby Tan), Thijs van den Berg, Vincent van Hoof (63’ Teun Sebregts), Berry Sonnenschein, Maarten Boddaert, Rémon Koenen, Theo Martens, Thomas de Man, Sen Aerts (63’ Sen Aerts), Diego Meerveld

Door de overwinning stijgt Achilles weer twee plaatsen op de ranglijst. Smitshoek wist namelijk niet te winnen op bezoek bij Jodan Boys (1-1) en ARC wist thuis Capelle niet te verslaan (ook 1-1). Dit levert Achilles Veen op basis van een veel beter doelsaldo de vijfde plaats op. Koploper DHSC liet ook weer een steekje vallen en verloor thuis met 1-2 van Rijnvogels.
Overige uitslagen: Zwaluwen – Sportlust ’46 1-1, Rijsoord – AZSV 1-0, FC ’s-Gravenzande – DUNO D 1-1 en SC Feyenoord – Spijkenisse 3-0.

Komend weekend is Achilles Veen 1 vrij. Aanstaande donderdag wordt er om 20:00 uur wel geoefend op Sportpark De Hanen Weide tegen Kozakken Boys. De competitie wordt zaterdag 29 februari weer hervat met een thuiswedstrijd tegen koploper DHSC