Achilles Veen 4 stunt in Aalst!

Na een reeks verloren wedstrijden en slechts een punt in de pocket reisden we op deze druilerige middag af naar Aalst voor de wedstrijd tegen Roda Boys Bommelerwaard 4.

De in het verleden behaalde resultaten waren niet heel erg hoopgevend aangezien we vorig jaar met een 0-24 nederlaag terug de pont op gestuurd werden.
Nieuwe ronde, nieuwe kansen dacht onze leider Axel en hij kreeg na een stuk of 16 afmeldingen ( blessures, taakstraf, werk, feestje, winkelen met de vrouw, quarantaine en nog meer goede redenen) toch een mooi elftal op de been.

Na een sterk begin waren er gelijk al wat kansen voor Veen maar de keeper van Roda boys stond zijn mannetje. De wedstrijd ging lekker op en neer met hier en daar de nodige duels en overtredingen wat resulteerde in een vroege blessure voor Gerhard ‘Brakel’. Zijn vervanger was Noah.

Er werd in de eerste helft goed gevoetbald en de duels werden goed aangegaan. Dit leverde veel gezeur op van de kant van Roda Boys terwijl ze er zelf net zo hard in gingen. We kregen het voor elkaar om RBB niet in hun spel te laten komen en konden zelfs zonder tegendoelpunt aan de thee.

Na wat tactische wissels aan Veense zijde werd er wederom goed gespeeld in de tweede helft totdat RBB in de 70e minuut een strafschop kreeg. Vince ‘Keppel’ was heel de wedstrijd al in vorm en stopte ook deze penalty! Zou het ons dan toch gaan lukken? Vol goede moed gingen we weer over op de aanval en een paar minuten later werd Axel in zijn voeten aangespeeld, hij stond met zijn rug naar het doel,draaide om zijn tegenstander heen ( een olietanker draait soepeler) en hij scoort een prachtige goal! 0-1 en direct een wissel want je moet natuurlijk stoppen op je hoogtepunt!

Zou het dan toch gaan gebeuren? Roda Boys probeerde het nog een aantal keer maar de verdediging van Veen was te sterk! In de 85e minuut nog een uitbraak van Veen en Harmen ‘de plint’ Vos liet het netje weer bollen. 0-2

Nu durfde zelfs Johnny ‘de ronde’ het nog aan en speelde uiteraard weer een foutloze wedstrijd en werd dan ook verkozen tot man of the match!

De wedstrijd werd keurig gecontroleerd uitgespeeld en een verviervoudiging van het puntje was een feit!

Basisopstelling: Vince, Gerhard, Jan, Sander, Robin, Mark, Dennis, Alfred, Rik, Axel, Harmen
Wissels: Arjan, Noah, Johnny, Jimmy