Voorbeschouwing Achilles Veen – Ter Leede

Zaterdag 3 november krijgt Achilles Veen bezoek uit de Bollenstreek. Ter Leede uit Sassenheim gaat namelijk de tocht naar Noord-Brabant maken.

In de afgelopen 2 seizoen troffen beide ploegen elkaar uiteraard vier keer. Maar liefst drie van de vier wedstrijden werden gewonnen door de “groen-witten”! Echter, het meest vers in het geheugen ligt toch wel de 4-3 nederlaag in Sassenheim aan het begin van 2018. De ploegen gingen met 1-3 rusten, maar de thuisploeg wist in de tweede helft het tij te keren en nog met 4-3 te winnen.

Ook afgelopen zaterdag tegen SC Feyenoord gaf Achilles Veen weer een ruime voorsprong weg. 10 minuten voor tijd stond er nog een 1-3 voorsprong op het scorebord en toen er verzuimd werd om de score verder uit te bouwen roken de Rotterdammers bloed. Ze gooiden alles op alles en wisten nog een punt uit het vuur te slepen. Een lichtpuntje voor Achilles Veen is wel dat het eerste uitpunt werd behaald en dat er twee weken op rij niet werd verloren.

Ook Ter Leede presteert dit seizoen wisselvallig. Waar de vorige seizoenen ook steeds werd meegestreden om de bovenste plaatsen bivakkeert Ter Leede nu op de zevende plaats met 13 punten. 3 meer dan Achilles Veen, maar wel met een wedstrijd minder gespeeld. De wedstrijd Swift – Ter Leede wordt volgende week uitgespeeld en werd bij 0-0 gestaakt. Afgelopen zaterdag werd door de Sassenheimers wel vertrouwen getankt. Thuis tegen XerxesDZB werd het 5-0.

Gezien de opgelopen blessures afgelopen zaterdag (Maarten Boddaert viel na 10 minuten geblesseerd uit en Freek Langermans haakte in de warming up al af) en de schorsing van Thijs van den Berg (hij kreeg zaterdag twee maal geel), zal het maken van de opstelling Giovanni Franken de nodige hoofdbrekens gaan kosten. Laten we maar vertrouwen op de wijsheden van wijlen Johan Cruijff en ervan uit gaan dat de aanval de beste verdediging is!

De wedstrijd van zaterdag begint om 14:30 uur op Sportpark De Hanen Weide en staat onder leiding van Matthijs Jobse uit het Zeeuwse Sint Laurens. De Pupil van de Week is Wessel van Tilborg en het Rabobank Team van de Week is Achilles Veen JO12-2!