Contributie in Coronatijd

In deze verwarrende tijden ligt ons verenigingsleven zo goed als stil. De kosten voor onze vereniging gaan echter wel gewoon door. Dit doet pijn omdat de inkomsten op dit moment nihil zijn. Dit komt met name door het wegvallen van de horeca inkomsten. Ook het wegvallen van onder meer ons Haantjestoernooi, de haringparty en natuurlijk de gezellige 3de helft doet pijn. Dit zijn grote tegenvallers op de begroting van de vereniging.

De inkomsten van de contributie blijven tijdens deze crisis wel door gaan. Dit is essentieel om Achilles Veen financieel overeind te houden. Juist in deze tijden doen we een beroep op elkaar om de vereniging hier doorheen te helpen.

Naast deze morele oproep is het blijven innen van contributie ook te rechtvaardigen.
Bij het lidmaatschap van een vereniging is er geen wederkerigheid van rechten en plichten. Dit klinkt heel zwaar, maar voor de duidelijkheid: dit geldt bijvoorbeeld wel bij een lidmaatschap van een sportschool.
Het lidmaatschap bij Achilles Veen zegt dus niets over het recht hebben op bijvoorbeeld trainingen en wedstrijden spelen. Zeker niet in een situatie van overmacht door in dit geval corona.

Met deze uitleg proberen we begrip op te brengen voor de noodzaak om contributie te blijven innen en doen een beroep op ieder lid van onze club om samen ons Achilles Veen door deze crisis te trekken.

Blijf gezond en hopende op een snel weerzien op sportpark de Hanen Weide.

Bestuur Achilles Veen