Bekerfinale vv Goes – Achilles Veen gestaakt

IMG_2654

Donderdag 9 mei stond dan eindelijk de bekerfinale tegen vv Goes op het programma in Oisterwijk. Heel Veen was uitgerukt om getuige te zijn van de eerste Veense bekerfinale in 30 jaar en het had een fantastische dag kunnen worden, maar toen in de 23e minuut aanvoerder Nikki Baggerman in elkaar zakte was alle vreugde weg. Gelukkig kon Baggerman uitstekend geholpen worden door een aantal hulpverleners die kordaat hebben ingegrepen en kon hij bij kennis de ambulance in. Dat zorgde bij het grote aantal toeschouwers toch voor opluchting.

Voor deze ingrijpende gebeurtenis werd er uiteraard ook nog gevoetbald. Achilles Veen legde misschien wel zijn beste voetbal van dit seizoen op de mat. Al in de eerste minuut kwamen de groen-witten op een 0-1 voorsprong. Thomas de Man zorgde voor prachtig voorbereidend werk en spits Pim Goossens schoot onhoudbaar binnen. In de 5e minuut het eerste kansje voor Goes, maar deze inzet ging voorlangs.

Een minuut later was het alweer raak! Het knappe voorbereidende werk kwam deze keer van Jochem Scheij en de afronding kwam opnieuw op naam van Pim Goossens. 0-2! Twee minuten later ontstond er een kans voor Jochem Scheij, maar hij zag zijn inzet gekeerd worden door de doelman. Na een klein kwartier probeert Kevin Vermeulen het van afstand, maar ook daar stond de keeper in de weg.

Na 17 minuten spelen neemt Nikki Baggerman van behoorlijke afstand een vrije trap, maar deze valt bij de tweede paal bijna ineens binnen. De doelman zit er nog net met zijn vingertoppen aan om een treffer te voorkomen. Vlak voor het noodlottige moment in de 24e minuut is er nog een kans voor Pim Goossens, maar oog in oog met de keeper lukt het hem niet om zijn derde binnen te schieten. Vlak daarna was het moment dat aanvoerder Nikki Baggerman in elkaar zakte en na lang wikken en wegen werd uiteindelijk besloten de wedstrijd niet meer te hervatten en op een later moment uit te spelen. Vanaf deze plaats wil ik graag Nikki Baggerman en alle andere betrokkenen zoals familieleden, teamgenoten en hulpverleners veel sterkte wensen.

Inmiddels is duidelijk geworden dat de wedstrijd in de 27e minuut bij een 0-2 stand hervat gaat worden. Dat gaat volgende week maandag (tweede Pinksterdag) om 17:00 uur gebeuren. Opnieuw op het complex van Trinitas in Oisterwijk.

Mathijs Donatz, Daan Wensink, Stephen Warmolts, Melle Mandemakers, Ayrton Statie, Fabian Korporaal, Kevin Vermeulen, Nikki Baggerman, Jochem Scheij, Pim Goossens, Thomas de Man

Foto’s: Gerald van Zanten