Achilles Veen blijft op 0-0 steken tegen hekkensluiter HVCH

Teamfoto-2023-2024

Na de heftige gebeurtenissen van afgelopen donderdag moest er zaterdag 11 mei ‘gewoon’ weer gespeeld worden. Voor Achilles Veen stond de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter HVCH op het programma. Mathijs Donatz mocht opnieuw starten, omdat Jan Schimmel dit weekend vader mocht worden en daarom afwezig was. Vanaf deze plaats hartelijke felicitaties aan Jan Schimmel!

In de strijd om de derde periode was het voor de groen-witten belangrijk een resultaat te halen, maar na 90 minuten stond er helaas nog steeds 0-0 op het scorebord. Voor de bezoekers uiteraard een prima resultaat.

Het was niet zo dat Achilles Veen gedurende de wedstrijd geen kansen kreeg, maar de kopjes stonden (begrijpelijk) niet genoeg op scherp om de kansen af te maken. In de 8e minuut werd de wedstrijd door scheidsrechter Kuiper stilgelegd en klonk er zowel op het veld als op de tribune een indrukwekkend applaus voor Nikki Baggerman en de hulpverleners die hem donderdag zo goed geholpen hebben.

Daarna gingen we weer over te de orde van de dag en moest er gewonnen worden. Achilles Veen was wel de bovenliggende partij. In de 11e minuut werd een voorzet van Stephen Warmolts door een verdediger over zijn eigen doel heen gewerkt. Pim Goossens schoot naast in de 24e minuut na het door Kevin Vermeulen doorkoppen van de voorzet van Jochem Scheij. Na een half uur spelen wordt een inzet van Thomas de Man door een verdediger van de lijn gehaald en twee minuten later ligt de keeper hem in de weg.

In de tweede helft volgen vooral in de slotfase nog een aantal behoorlijke kansen voor Achilles Veen. Kevin Vermeulen schiet hard naast op aangeven van Luca den Heijer. Thomas de Man speelt zichzelf weer vrij met een prachtige actie, maar de keeper houdt knap zijn doel schoon. Daarna nog twee kansjes voor Pim Goossens, maar het blijft helaas 0-0.

Mathijs Donats, Daan Wensink, Stephen Warmolts, Melle Mandemakers, Tim van Broekhoven, Fabian Korporaal, Kevin Vermeulen, Glenn Kools, Jochem Scheij, Pim Goossens, Thomas de Man

Later op de zaterdagavond bleek Achilles Veen ondanks het 0-0 gelijkspel toch goede zaken te hebben gedaan in de strijd om de derde periode. De grootste concurrent op dat moment (SV Venray) ging thuis namelijk hard onderuit tegen Juliana ’31: 0-4. Achilles Veen gaat dus nog steeds aan de leiding in de derde periode en wordt op 2 punten gevolgd door UDI ‘19/CSU dat zondag met 2-0 won van Halsteren. Venray staat nu op een achterstand van 3 punten, evenals Unitas ’30 dat thuis met 4-2 won van Best Vooruit.
Zondag profiteerde vv Goes optimaal van het puntenverlies van Achilles Veen. Na een 0-3 overwinning op SC Kruisland kon in Zeeland de kampioensvlag gehesen worden.
Overige uitslagen: EVV Echt – Wittenhorst 0-3, Nemelaer – Dongen 1-6, Nuenen – Orion 1-2.

Zaterdag staat de op een na laatste competitieronde op het programma. Dat programma wordt volledig afgewerkt op zaterdag om 18:00 uur. Achilles Veen speelt dan de uitwedstrijd tegen Best Vooruit. Op maandag 20 mei (tweede Pinksterdag) zal de bekerfinale tegen vv Goes uitgespeeld worden in Oisterwijk om 17:00 uur.