Voorbeschouwing Westlandia – Achilles Veen

Teamfoto-2023-2024

Woensdag 29 mei staat de eerste nacompetitiewedstrijd voor Achilles Veen 1 op het programma. Om 20:00 uur wordt er afgetrapt in Naaldwijk voor de heenwedstrijd tegen Westlandia. De terugwedstrijd staat voor zaterdag 1 juni om 14:30 uur op de planning op sportpark De Hanen Weide. De winnaar van deze tweestrijd speelt in de finale wederom twee wedstrijden tegen de winnaar van Smitshoek – AWC Wijchen.

Achilles Veen bereikte de nacompetitie door het binnenhalen van de derde periode in de Vierde Divisie C en werd als nummer 2 in de eindrangschikking de hoogste periodekampioen. Afgelopen zaterdag hadden de groen-witten genoeg aan een 2-2 gelijkspel tegen Dongen om dit te bewerkstelligen.

Achilles Veen werd gekoppeld aan de laagste periodekampioen van de Vierde Divisie B en dat is dus Westlandia uit Naaldwijk. Zij legden ook beslag op de derde periode en eindigde als zevende op de ranglijst. Beide ploegen zijn onbekenden van elkaar en kwamen elkaar nooit eerder tegen.

RKVV Westlandia is een grote vereniging die al ervaring heeft op een hoger niveau. Ze kwamen van 2016 tot 2022 al uit in de Derde Divisie. Vorig jaar werd op de achtste positie de finish bereikt in de Vierde Divisie A. In 2009 werden ze kampioen in de Hoofdklasse. Toen nog het hoogste niveau in het amateurvoetbal.

De wedstrijd begint woensdag zoals eerder vermeld om 20:00 uur. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Haico Michielsen. Hij wordt daarbij geassisteerd door Muhamed Osman en Jeroen Eimers.

Sportpark De Hoge Bomen Westlandia
De Hoge Bomen 4
2671 NZ  NAALDWIJK