Achilles Veen 3 nog steeds ongeslagen!

De tweede bekerwedstrijd eindigde voor Veen 3 in een remise. Het derde elftal van Willem II amateurs wist de groen-witte equipe in bedwang te houden: 2 – 2.

Het lijstje afwezigen was wederom eindeloos. Het is te hopen dat dit geen repeterend verhaal wordt komend seizoen. We gingen met 11 spelers op pad in de wetenschap dat later Ruben ‘Pablito’ Burghout en Gerhard ‘wablief’ Boogaard aan zouden sluiten. In de rust zou Gerben ‘peukie’ Verheij zich ook nog bij de selectie voegen.

Aaziz ‘ik moet werken man’ Laatiyaoui, Jan ‘wie?’ Honcoop, Reinier ‘op de lange weg terug’ Vos, Ad ’bakfiets’ van Ballegooijen, Henry ‘Bilzerian’ Schouten, Gillian ‘butcher’ Vos, Andreas ‘vakantieman’ Vat, Arjan ‘captain’ Klop, Ferdi ‘vedette’ Kwetters, Harm ‘VB risicobeheer’ van Ballegooijen en Marco ‘niet meer zo mager als een Somalier’ Honcoop lieten allen om uiteenlopende reden verstek gaan. Daarnaast konden we wederom GEEN beroep doen op onze vlagger John ‘Bob’ Boogaard. Gaat deze gelegenheid zich nog wel een keer voordoen dit seizoen?

Op doel begon weer onze Nano ‘geel-blauw hart’ van Ballegooijen. In de beginfase werd Veen 3 een beetje overrompeld door een fel jagend en veel loopwerk verrichtend Willem II 3. Zoals het de groen-witte zelfbenoemde vedettes betaamd was men hiervan niet van de leg. Het strijdplan bleef ongewijzigd. Wel moet gezegd worden dat met hangen en wurgen en soms wat geluk de nul werd gehouden.

Na een foutieve inspeelpass vanuit het centrum naar de middenvelders die werd onderschept en meteen naar de spits werd gespeeld was het voor deze speler uiteindelijk toch een koud kunstje om het netje te laten vibreren: 1 – 0. In de tussentijd had Veen nog geen schot op doel gelost.

Na een half uurtje spelen kreeg Veen 3 een corner te nemen. De weggekopte bal werd op de rand van de befaamde 16 opgevangen door Huibert ‘Shakespeare’ van Helden, door hem gecontroleerd en met een streep onderin de rechterbenedenhoek gedeponeerd achter de verbouwereerde keeper: 1 – 1.

Vervolgens werd Nick ‘brok beton’ Bouman onreglementair neergelegd in de 16 van de Tilburgers. Geen pingel(!) oordeelde de soms wat warrig fluitende arbiter. In de tussentijd was Michael ‘Pantani’ van der Velden uitgevallen met een scheenblessure en vervangen door Gerhard Boogaard.

Vervolgens was het de beurt aan de Veensen om een overtreding te begaan en wat voor een. Een ipon in het strafschopgebied waar Anton Gesink in zijn beste dagen jaloers op zou zijn van Gerhard ‘ik was gefrustreerd’ Boogaard werd niet als een overtreding beoordeeld en weggewuifd. Dit tot ieders verbazing. Niet veel later werd het toch (terecht) 2 – 1 voor de Tilburgers. Een overtreding van Gerwin ‘flying loer’ Sack op de rand van de 16 werd bestraft met een vrije trap en vervolgens door een ‘Rood-wit-blauwe’ achter de kansloze keeper Van Ballegooijen geschoten.

Vlak voor rust nog een curieus moment aangezien centrale verdediger Peter ‘baardaep’ van Helden volgens de scheidsrechter niet snel genoeg weg was bij een overtreding en hiervoor geel gepresenteerd kreeg.

Na rust een ander Veen 3 dat uit een ander vaatje (pils) gingen tappen.

Ruben Burghout kwam in de ploeg alsmede Gerben Verheij. Hierna ging het beter lopen bij de Veensen die de wedstrijd vervolgens volledig onder controle hadden. Veel kansen leverde het niet op maar de tegenstander zat wel volledig in de tang mede ingegeven door de vele wissels die ze toepasten. Een aanval uit het boekje (zoals dat zo mooi heet) een kwartier voor tijd kwam via Nick

Bouman bij Gerwin Sack uit die de bal snoeihard voorgaf. Gerrold ‘Mourinho’ Burghout was naar binnengekomen en werd op het juiste moment geduwd door zijn tegenstander zodat hij daardoor de bal in het doel kon krijgen: 2 – 2 en hiermee was ook meteen de einduitslag bepaald.

Basisopstelling Veen 3: Nano van Ballegooijen, Gerwin Sack, Peter van Helden, Michael van der Velden, Roy Vos, Gerrold Burghout, Nick Bouman, William Vos, Huibert van Helden, Matthijs Burghout en Badr Laatiyaoui