Voorbeschouwing sv Poortugaal – Achilles Veen

Teamfoto zonder tekst

Zaterdag 21 mei speelt Achilles Veen de uitwedstrijd tegen sv Poortugaal. Deze wedstrijd stond op het programma voor Hemelvaartsdag, maar is naar voren geschoven naar de vrije zaterdag.

Het gaat officieel om een wedstrijd ‘om des keizers baard’. Beide ploegen zijn sowieso veilig en doen om de prijzen eveneens niet meer mee. Afgelopen zaterdag hebben we echter gezien dat een wedstrijd waar niets op het spel staat toch leuk kan zijn. Achilles Veen wist namelijk onder aanvoering van uitblinker Thomas de Man naamgenoot Achilles ’29 op de slachtbank te leggen. Onder andere door 3 doelpunten van de uitblinker werd het op De Hanen Weide maar liefst 7-0!

Poortugaal had zaterdag een mindere dag en kreeg op bezoek bij DHSC met 3-0 klop. Een week eerder werd thuis nog met 3-0 van Zwaluwen gewonnen.

Het wordt zaterdag de eerste ontmoeting tussen sv Poortugaal en Achilles Veen. Vorig seizoen zaten beide ploegen ook al in dezelfde competitie, maar toen kwam een ontmoeting er niet van in verband met het stil leggen van de competitie. Dat de clubs elkaar niet eerder tegen kwamen is niet zo vreemd. De club uit Poortugaal is namelijk pas in 2018 ontstaan uit een fusie tussen VV Oude Maas en PSV Poortugaal en speelt nu voor het tweede seizoen in de Hoofdklasse.

De wedstrijd begint zaterdag om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Harold van de Ketterij. Hij wordt daarbij geassisteerd door Niels Valkoog en Michael Hoeksma.

Sportpark Polder Albrandswaard
Albrandswaardseweg 84B
3172 XC  POORTUGAAL