Achilles Veen wint eenvoudig van NWC in voorronde KNVB beker

teamfoto 2020-2021

Zaterdag 29 augustus stond voor Achilles Veen de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. Er moest thuis worden afgerekend met zondag tweedeklasser NWC uit Asten. Plaatsing voor de laatste kwalificatieronde van de TOTO KNVB beker was wat er op het spel stond.

Aangezien er tegen een zondagclub werd gespeeld begon de wedstrijd pas om 18:00 uur. Van een echte wedstrijd was echter nooit sprake. Achilles Veen domineerde van het begin tot het einde en verzuimde, vooral in de eerste helft, een monsterscore neer te zetten. Desalniettemin werd er toch overtuigend met 5-0 gewonnen.
Achilles Veen leidde in de rust met 3-0. De treffers kwamen op naam van Thomas de Man (na een schitterende aanval), Thomas Schilders (schuiver in de verre hoek) en Bart Westerlaken (schitterend afstandsschot over keeper). Maar zoals eerder vermeld had de score nog een stuk hoger uit kunnen vallen.

Achilles Veen begon aan de tweede helft met 3 wissels, maar bleef overduidelijk de betere ploeg. Toen het na ruim een uur spelen 5-0 was geworden door treffers van Niek Wilborts (harde schuiver in de verre hoek) en Rémon Koenen (keeper uitgekapt en met links ingeschoten) ging bij Achilles Veen het ‘gas eraf’ en werd eigenlijk de wedstrijd rustig uitgespeeld. Achilles Veen leek niet meer te willen en de gasten uit Asten konden simpelweg niet meer tegenstand bieden.

In de volgende ronde komt Derde Divisionist Gemert op bezoek. In de voorbereiding was Gemert ook al te gast op De Hanen Weide. Toen werd het 1-0 voor de thuisploeg. De wedstrijd wordt gespeeld op 6, 7 of 8 oktober.

Opstelling Achilles Veen:
Jan Schimmel (46’ Jorn Wagener), Melle Mandemakers (65’ Mike de Fretes), Thijs van den Berg (46’ Theo Martens), Mats van Huijgevoort, Berry Sonnenschein, Teun Sebregts, Maarten Boddaert, Bart Westerlaken, Rémon Koenen, Thomas Schilders (46’ Niek Wilborts), Thomas de Man

Volgende week:
Zaterdag 5 september begint voor Achilles Veen de competitie met een thuiswedstrijd tegen Capelle. Er wordt op De Hanen Weide om 14:30 uur afgetrapt.